annons

Tetto satsar högt med bar och terrass på taket
Foto: Sofia Wahlström

Tetto satsar högt med bar och terrass på taket

Idag öppnas Tetto, en ny takbar, tolv våningar upp från entrén vid Malmskillnadsgatan 32B i Stockholm, alldeles intill den populära takrestaurangen Spesso. Baren utlovar lekfulla cocktails serverade i en lummig miljö där Capri möter New York.

Idag öppnas Tetto, en ny takbar, tolv våningar upp från entrén vid Malmskillnadsgatan 32B alldeles intill den populära takrestaurangen Spesso. Baren utlovar lekfulla cocktails serverade i en lummig miljö där Capri möter New York.

Ta hissen upp till 12:e våningen och plötsligt befinner du dig i en lummig miljö där Capri möter New York fast mitt i Stockholm, så beskriver Fredrik Strebel, Guest Relations Manager Stureplansgruppen, Tetto. Den nya baren är den andra etableringen på taket i Sergelstan för Stureplansgruppen.

Baren har, likt grannen, ett italienskt namn som rätt och slätt betyder tak. Tillsammans kan denna duo skapa begär att ofta besöka taket för att njuta av den oslagbara utsikten över grönska och vatten mot Djurgården omringade av Hötorgsskraporna och den ikoniska NK-klockan som tickar nära.

Tetto kommer erbjuda DJ:s på taket alla dagar i veckan, lättare tilltugg på menyn och en lekfull cocktaillista med säsongsbetonade råvaror där den nordiska sommaren möter Italien. Vad sägs om en Frozen Espresso Martini för något svalkande, en Watermelon and Soda som kombinerar sött, surt med hetta eller kanske den färgstarka Elderflower Mate för att bara nämna några från listan.

På taket huserar Oscar Criborn, som tillsammans med Strebel, kommer att vara värdar i sommar. Tetto smygöppnar i en mindre version i väntan på bygglov för det specialbeställda sommartaket, som säkrar serveringen på takterrassen för svensk sommar. När taket är på plats kommer Tetto växa och öppna upp så fler kan få plats. Baren kommer hålla öppet varje dag under sommarmånaderna.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.