Tareq Taylor officiell ambassadör för Nescafé
Foto: Nescafé

Tareq Taylor officiell ambassadör för Nescafé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Tillsammans med stjärnkocken och krögaren Tareq Taylor ska Nescafé nu visa att kaffe är så mycket mer än bara en dryck.

Sverige är ett av de länder som konsumerar mest kaffe i världen och begreppet ”Swedish Fika” har knappast undgått någon. För många svenskar är kaffe dock mycket mer än så. Det är en del av kulturen och inte minst en välförtjänt paus i vardagen. Som kock och krögare har Tareq Taylor en gedigen erfarenhet av smak och aromer och han vet att dessa kan göra oss nostalgiska och förvandla helt ordinära stunder till starka upplevelser. Precis som när man avnjuter en riktigt god kopp kaffe. För Tareq är kaffe så mycket mer än bara en dryck som ger honom energi i vardagen.

– Jag uppskattar alltid en god kopp kaffe men själva kaffepausen är så mycket mer än bara kaffe. För mig är det en chans att stanna upp i vardagen, tillsammans med andra. Det är en speciell stund på dagen som jag värdesätter och älskar, säger Tareq Taylor.

I samarbetet släpper världens största kaffemärke en ny kampanjfilm tillsammans med Tareq som blir ambassadör för Nescafé Lyx, en unik variant som är särskilt anpassad till de svenska smakpreferenserna.

– Vi ser fram emot vårt samarbete med Tareq som officiell ambassadör i Sverige. Det är ett fantastiskt kul samarbete, i synnerhet med Tareqs bakgrund och expertis. Jag tycker att det är kul att han verkligen förespråkar och värdesätter kaffe av riktigt god kvalitet, något som går helt i linje med det som vi står för. Dessutom är det ett tillfälle att förespråka och påminna om de speciella stunderna i vardagen, säger Tanja Serup, Nordic Senior Brand Manager för Nescafé.

Kaffe är en råvara som i kombination med andra smaker kan skapa något unikt. Det är just detta som fick Tareq att vilja samarbeta med Nescafé. Förutom smaken och enkelheten, fascineras ambassadören av mångsidigheten med kaffet.

– För mig som har varit kock länge är smak och doftupplevelsen avgörande. Många tänker säkert att det är komplicerat att få till den perfekta smaken men det kan faktiskt vara enkelt. Kaffe är dessutom en spännande ingrediens som man kan experimentera med i såväl bakning som matlagning. Det är enkelt att använda samtidigt som det är gott. En gnutta kaffe i glazen eller BBQ-såsen till det grillade köttet är fantastiskt på sommaren. Samtidigt är en kaffekaramell till glassen eller chokladkakan helt otroligt gott, avslutar Tareq.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.