Poppels slog inofficiellt världsrekord i ölprovning!
Foto: Pixabay

Svenskt bryggeri slog inofficiellt världsrekord

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Bryggeriet i Göteborg slog den 2 juli ett inofficiellt världsrekord i antalet deltagare i en ölprovning.

Torsdagen den 2 juli höll Poppels Bryggeri en digital öl- och snacksprovning via Youtube, där deltagarna själva köpt fem öl med fem tillhörande ”food pairings” i form av snacks och deltog hemifrån tv-soffan. Provningen var en succé med över 2 500 deltagare.

Då alla fysiska event blivit inställda på grund av Covid-19, har Poppels ställt om till digitala event. Först ut blev en digital ölprovning, i vilket deltagarna kunde interagera och ställa frågor i en livechatt. På så sätt blev de en del av provningen där den ”digitala publikens” frågor togs upp i sändning. Provningen leddes av bryggaren Edwin Wallmo, med Sara Silow som konferencier och Magnus Pettersson som skötte kontakten med deltagarna.

När antalet intresserade deltagare för provningens ökade kraftigt i sociala medier blev det uppenbart att intresset var stort. Poppels marknadschef Magnus Pettersson:

– När vi gick över 3 000 intresserade i facebookeventet började vi inse vad som höll på att hända. Lite på skoj kollade vi upp det officiella rekordet i ölprovning var, som visade sig vara 1 236 personer. Då kändes det som en rolig grej att försöka slå ”inofficiellt världsrekord” – vilket vi gjorde! Under sändningen var det minst 2 500 deltagare, det känns helt otroligt!”

Öl och mat är Poppels stora passion, vilket gjorde det helt naturligt att provningen ägde rum i bryggeriets nyöppnade restaurang; Poppels Öl&Mat. Det kändes självklart att inte ha en provning med bara öl, utan att matcha upp ölen med passande snacks. Bryggare Edwin Wallmo:

– När öl matchas med mat händer något väldigt spännande, och vi ville bjuda på upplevelsen istället för att bara prova igenom olika ölsorter. Att det blev just snacks beror på att det skulle vara lätt att göra hemma, så att alla deltagare får samma upplevelse.

Redan innan eventet var slut låg mängder av bilder ute i sociala medier från deltagarnas provningar, och feedbacken i chatten kan inte beskrivas som något annat än en ren kärleksbombning. Ytterligare satsningar på det digitala är därför troligt, Sara Silow kommenterar:

– Till att börja med kommer vi låta denna provning ligga kvar, så att de som missade den kan få en andra chans och de som vill göra om den med nya vänner kan göra det. På Poppels vill vi brygga god öl, som passar bra med mat och som kan delas med vänner. Det kändes verkligen som att vi kunde ge våra deltagare det, trots att det skedde online!

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons


  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.