annons

Svenskt bartenderkoncept nomineras till Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetspris
Foto: Alexander Mannerfors

Svenskt barkoncept nomineras till internationellt hållbarhetspris

Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm representerar Sverige i Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetstävling.

Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm representerar Sverige i Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetstävling.

’Tahona Society’s Collective Spirit’ är en internationell bartendertävling som syftar till att hylla och stötta bartenders som driver projekt för att utveckla branschen i en positiv anda. För att delta i tävlingen måste respektive deltagare skicka in ett projekt som bygger på en eller fler av följande kategorier: ’Bartender welfare’, ’Social Engagement’, ’Resources and waste’ och ’Environment’. De bästa bidragen från respektive deltävling globalt, tar sig vidare till den globala finalen i Mexiko senare i år.

Sverige kommer representeras av Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm, och hon är en av 15 internationella finalister som har chansen att vinna 50 000 dollar för att förverkliga sin dröm om en tryggare bransch.

Emelies ”Always Here” är ett pin-koncept som syftar till att öka tryggheten och det allmänna moraliska modet i Sveriges barer. Hennes pin symboliserar trygghet, närhet och gemenskap och bärs av starka förebilder i ämnet som kan finnas till hands för dem som är i behov. En säker axel att luta sig mot under en utekväll.

– Många bartenders arbetar redan hårt mot rasism, sexism och trakasserier, men vi behöver fler ögon som reagerar utanför baren för att stoppa konflikter och problem innan det går för långt. Mitt koncept vänder sig alltså inte enbart till barpersonal utan också till gäster som brinner för samma fråga som jag. Med denna pin vill jag öka antalet människor som vågar säga nej och öka civilkuraget i Sveriges barer, säger Emelie Hjärtström.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.