Svenskt bartenderkoncept nomineras till Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetspris
Foto: Alexander Mannerfors

Svenskt barkoncept nomineras till internationellt hållbarhetspris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm representerar Sverige i Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetstävling.

’Tahona Society’s Collective Spirit’ är en internationell bartendertävling som syftar till att hylla och stötta bartenders som driver projekt för att utveckla branschen i en positiv anda. För att delta i tävlingen måste respektive deltagare skicka in ett projekt som bygger på en eller fler av följande kategorier: ’Bartender welfare’, ’Social Engagement’, ’Resources and waste’ och ’Environment’. De bästa bidragen från respektive deltävling globalt, tar sig vidare till den globala finalen i Mexiko senare i år.

Sverige kommer representeras av Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm, och hon är en av 15 internationella finalister som har chansen att vinna 50 000 dollar för att förverkliga sin dröm om en tryggare bransch.

Emelies ”Always Here” är ett pin-koncept som syftar till att öka tryggheten och det allmänna moraliska modet i Sveriges barer. Hennes pin symboliserar trygghet, närhet och gemenskap och bärs av starka förebilder i ämnet som kan finnas till hands för dem som är i behov. En säker axel att luta sig mot under en utekväll.

– Många bartenders arbetar redan hårt mot rasism, sexism och trakasserier, men vi behöver fler ögon som reagerar utanför baren för att stoppa konflikter och problem innan det går för långt. Mitt koncept vänder sig alltså inte enbart till barpersonal utan också till gäster som brinner för samma fråga som jag. Med denna pin vill jag öka antalet människor som vågar säga nej och öka civilkuraget i Sveriges barer, säger Emelie Hjärtström.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.