Svenskarna tar helst en öl med Tegnell i sommar - petar ner GW från tronen

Svenskarna tar helst en öl med Tegnell i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Den kändis som svenskarna helst vill ta en öl med i sommar är statsepidemiolog Anders Tegnell, det visar en färsk undersökning.

Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, petas därmed av tronen som svenskarnas favorit-ölsällskap. Jimmie Åkesson hamnar på tredje plats.

Undersökningen, som tagits fram inför nationella folkfesten Ölets Dag den 15 juli, har frågat svenskarna vilken känd svensk man skulle vilja ta en öl med i sommar.

– Kanske inte förvånande att Tegnell petar ner GW från tronen just i år. Jag skulle gärna ta en kall, och naturligtvis svensk, öl med Anders på någon av våra 414 bryggerier i sommar. Han kan se det som en öppen inbjudan, säger Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier.”

Politiker och medlemmar av kungahuset är andra populära dryckeskompisar som återkommer på listan även i år. Men bara två artister kvalar in på topp 10: sommarlåtskungen Tomas Ledin och countryartisten Jill Johnson. Kanske pratar svenskarna hellre politik än lyssnar på musik till ölen?

10 I TOPP – DESSA TAR SVENSKARNA HELST EN ÖL MED

  1. Anders Tegnell
  2. Leif GW Persson
  3. Jimmie Åkesson
  4. Carl XVI Gustaf
  5. Stefan Löfven
  6. Kronprinsessan Victoria
  7. Jonas Sjöstedt
  8. Jill Johnson
  9. Tomas Ledin
  10. Zlatan Ibrahimovic

Undersökningen har genomförts av Novus genom 1 111 fullständiga intervjuer. Deltagarfrekvensen bland de inbjudna var 67%. Fältperioden är 4 – 10 juni 2020.

relaterat

Urban Deli utvecklar sin deli till nästa nivå
Restaurang

Utvecklar sin deli till nästa nivå

Urban Deli utvecklar sin restaurang och deli på Sveavägen med ett helt nytt frukostkoncept, ny råbar och nya receptur i salladsbaren och brödbaren.

Swisha en livsviktig fika!
Kampanj

Swisha en livsviktig fika!

Nu rullar bake off-varumärkets Rosa Kanelbulle-kampanj igång. Under hela oktober kan du swisha en rosa bulle till någon du tycker om.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.