Stellagalan 2021 - här är alla vinnarna på galan som inte borde behövas
Foto: Stellagalan

Stellagalan 2021 – här är alla vinnarna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För fjärde året i rad koras pristagare inom nio kategorier på Stellagalan. Samtliga nominerade och vinnare är utvalda av kvinnliga förebilder inom svensk gastronomi.

Stellagalan är galan som egentligen inte borde behövas, change innovators med jämställdhet inom gastronomin som mål. På så sätt synliggörs de mest meriterade och kompetenta kvinnorna. Samtidigt som Stellagalan förenar nytta med nöje och njuter av glitter & glamour, bygger vi broar och vidgar vårt nätverk.

– Stellagalan kan se att det skett en förändring inom branschen och att vårt arbete har bidragit till att kvinnor syns i fler sammanhang. I år är vi speciellt stolta över den geografiska spridningen och mångfalden hos de kompetenta vinnarna, säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.

Du kan så klart också titta på hela galan via sociala medier bland annat på deras Facebook-sida. Här är listan på Stellagalans alla vinnare 2021:

Stellabagare 2021

Sara Wennerström, Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge
Hon är journalist, bagare och landsbygdsentreprenör som byggt upp ett lönsamt kvalitets-mecca. En föregångare som knäckt den mycket svåra nöten att förena omutligt krav på kvalitet med hållbarhet i alla led.

Stellabartender 2021

Josefine Thorén, Bar Bruno, Göteborg

Hon har en gnistrande kreativ kraft, bubblande energi, gör spännande fermenteringsprojekt, infusionsexperiment samt utforskar nya cocktailkontinenter. I hennes bar blir gästen alltid upplyst, både av kunskap och en strålande personlighet.

Stellakock 2021

Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter, Örnsköldsvik

Med fingertoppskänsla driver hon hållbar svensk gastronomi framåt. Skogens bär, svampar, örter och lokala godsaker gör hennes meny tydligt inspirerad av det moderna nordiska. En bra bit från Stockholms gator hittar vi denna kloka och kunniga kock och vi tipsar därför gärna om att besöka denna norrländska pärla.

Stellakonditor 2021

Frida Antonsson, Ritz konditori, Sölvesborg

Hit vallfärdar fikasugna från hela Sverige och vår vinnare förvaltar kärleks fullt den svenska fikakulturen. Både på ett traditionellt sätt men samtidigt med en modern tvist. Hon visar att man med kvalitetsmedvetenhet, kunskap och skönhet kan sätta en mindre ort på kartan.

Stellamedia 2021

Jennie Walldén, frilans Malmö 
Vår vinnare håller sig ständigt aktuell och besitter en förmåga att förmedla och sprida matglädje. Genom sociala medier, matlagningskurser, pedagogiska guider, kokböcker och den nya podden inspirerar hon en ständigt växande, matglad följarskara. Hon är alltid aktuell samt, hittar nya vägar och nya smaker.

Stellamentor 2021

Natasha Hodzic Jansson, Fredrik på landet, Täby/Stockholm

Med empati, värme, tålamod och tydlighet visar vår vinnare vägen framåt. En omtyckt och sann förebild, en välutbildad kock som både tävlat i Culinary Olympics och arbetat som måltidsstrateg. Som utbildar och inspirerar kockar både inom förskola och grundskola. Med gediget arbete, positiv ledarstil samt respekt för sina medarbetare är hon en sann Stellamentor.

Stellaservis 2021

Sarah Lindstrand Mboge, Svartsö krog, Stockholm

Med service ut i fingerspetsarna är hon en följsam kameleont som läser av sina gäster på ett finstämt sätt. Genom pedagogisk humor öppnar hon upp för en mat-och dryckesupplevelse med nya möjligheter. Hon har ett otroligt engagemang både i och utanför krogen. Hon besitter även ett driv att skapa förändring, våga lyfta viktiga frågor och pusha andra till att ta ansvar.

Stellasommelier 2021

Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Om vi lägger ihop den hjärtliga stämningen, härliga atmosfären och den underbara miljön till den otroligt dynamiska vinlistan som hon byggt upp, får vi en svårslagen vinnare. Hon levererar vin på ett avspänt, internationellt sätt, är otroligt vetgirig och kompetent. Hit vallfärdar många av hennes kollegor men även intresserade vinmänniskor för att både jobba, uppleva och inspireras.

Stellahederspris 2021

Christina Möller, Stockholm
Vi undrar om det finns något denna färgglada och intelligenta power-pingla inte bemästrar. Hon kan skriva hushållslärare, provkökschef, matkonsult, folkbildare, jury-ordförande och kokboksförfattare på sitt CV. Men inte nog med det hon har ett nätverk och en kännedom om branschen få förunnat. Hon har bevisat att mat, precis som musik, ska byggas utav glädje. Genom åren har hon välförtjänt dekorerats med en mängd utmärkelser och medaljer.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.