annons

Sayan Isakssons Nour öppnar igen med nytt koncept
Foto: Sofia Wahlström

Sayan Isakssons Nour öppnar igen med nytt koncept

Efter ett år av längtan och filande på nya rätter, uttryck och upplevelser är det äntligen dags att öppna upp igen. Nours nypremiär är den 29 oktober.

Efter ett år av längtan och filande på nya rätter, uttryck och upplevelser är det äntligen dags att öppna upp igen. Nours nypremiär är den 29 oktober.

Nu ska Sayan äntligen få sprida ljus med sin matlagning igen. Nour betyder just ljus på arabiska. Restaurangen är döpt efter Sayans dotter då han vill ha en personlig anknytning. 

– Peppen är total!  säger Sayan Isaksson.

Nyöppningen har med sig flera spännande nyheter där själva upplevelsen ska få ett mer konstnärligt uttryck men fortfarande med utgångspunkt i nordisk samtida matlagning med influenser från framförallt Japan. Råvarorna hämtas från Norden för att få till en mer hållbar matlagning, som är en given utgångspunkt för Sayan. Detta har han gemensamt med den nya köksmästaren Olle Broström. Han har arbetat med Paul Svensson i fyra år på Fotografiska, som är lite av en plantskola för hållbar gastronomi. Olle har även en guldmedalj från Culinary Olympics 2020 tillsammans med Juniorkocklandslaget. Han och Sayan har tidigare arbetat tillsammans på Esperanto.

– Det ska bli kul att få jobba tillsammans med Sayan igen och att få möjlighet att arbeta med hållbar gastronomi på hög nivå, säger Olle Broström, köksmästare.

Inredningen är uppdaterad med naturliga materialval och ljusa toner. Allt för att ta tillvara på det naturliga ljuset i matsalen och vardagsrummet. Känslan när du besöker Nour ska fortsättningsvis vara som att komma hem till en bekant på middag.

Även glas och keramik är nytt och unikt. För keramiken är det ett samarbete med Joel Sandelius där en helt egen serie tas fram med inspiration av naturens färger och former. Glasblåsaren Jennie Olofsson, Glasstudion Big Pink, tar fram helt unika glasserier som helt klart kommer att ge utrymme för maten och drycken att skina. Ingen detalj lämnas oberörd för att skapa en upplevelse som gör intryck.

Känslan i matsalen kommer vara en lyxig ”hemma hos” känsla och dryckesprogrammet går i samma tänk som maten, vilket är hållbart och nutida. Klassiska stilar och distrikt blandas med naturliga och nytänkande, säger Sarah Karlsson, restaurangchef och sommelier.

Restaurangchef och sommelier Sarah Karlsson säkerställer ett omfamnande bemötande och en öppenhet om viner, där klassiska blandas med viner i naturlig stil. Sarah har arbetat för Danyel Couet och även varit restaurangchef för Klas Lindergs Portal.

Restaurangen och känslan är fri, varm, öppen, generös och stilren. En satt meny erbjuds som varierar efter säsong. Restaurang Nour har 26 sittplatser i matsalen och lokalen utgörs av flera rum på våningsplanet. Nour välkomnar dig på middag från och med den 29 oktober. Ta trapporna upp i Townhouse Nosh and Chow till dörren det står Nour på.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.