Roger Melander utsedd till Distillery manager of the year
Foto: High Coast Whisky

Roger Melander utsedd till Distillery manager of the year

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Varje år utser den ansedda tidningen Whisky magazine Icons of whisky där titeln Distillery manager of the year ingår. I år går priset till High Coast Whiskys destillerichef Roger Melander.

Under februari månad har det traditionellt sett varit en storslagen prisutdelning med galamiddag i London för att dela ut Icons of whisky till betydande personer inom branschen. I år blev det ingen galamiddag men väl en väldigt prestigefylld utmärkelse för High Coast Whiskys egen destillerichef Roger Melander.

– Det är ärofyllt och kul att få en sån här utmärkelse men det viktigaste är ändå att folk tycker om whiskyn vi buteljerar, säger Roger Melander, Distillery manager på High Coast Whisky och fortsätter:

– Jag vill även passa på att lyfta alla mina medarbetare som gör mitt jobb så fantastiskt roligt. Nu ska jag nog fira med en whisky.

Många års arbete och 100 % fokus på varje detalj i framtagning och finjustering av recept, inköp av fat, utbildning av både personal och utomstående, deltagande på mässor och provningar, framtagande av buteljeringar och inte minst ett stort mått experimentlusta att hitta spännande smaker och uttryck i whiskyn har tillslut resulterat i denna meriterande utmärkelse.

– Det är otroligt roligt och inspirerande men egentligen inte överraskande att Roger får utmärkelsen Distillery manager of the year, säger Henrik Persson, vd på High Coast Whisky och fortsätter:

– Rogers whiskykunskap och passion för det han gör är troligtvis oöverträffad i Sverige, troligtvis även i världen.

Nu väntar en spännande senvinter och vår för den nyblivne Distillery manager of the year med att se hur en rad spännande lanseringar på Systembolaget tas emot av människor. Först ut är ALBA, en rökig whisky lagrad på mestadels ny amerikansk ek som släpptes den 9 februari.

relaterat

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020
öl

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020

Under 2020 startade över 40 nya bryggerier och i dag finns hela 453 bryggerier i landet. Antalet nya bryggerier visar förstås på det stora ölintresset som finns i Sverige och som växer sig starkare för varje år.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.