Purity Distillery byter samarbetspartner i Sverige
Purity Nordic Dry Gin, en ekologisk gin. Foto: Berntson Wine & Spirits

Purity Distillery byter samarbetspartner i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Från den 18 februari så representeras Purity på den svenska marknaden av Berntson Wines & Spirits.

– För oss känns det fantastiskt kul att få jobba med svensk prisbelönt vodka och gin av högsta kvalitet. Det känns väldigt aktuellt, och det finns en stor efterfrågan på svenska produkter, säger Andreas Clarensius, försäljningschef på Berntson, och tillägger:

– Det känns extra roligt att det är två skånska familjeföretag som kommer att samarbeta. Vi tror att Purity kommer ta en större roll i Sverige, i och med att den är hantverksmässigt gjord samt att hela rangen är ekologisk.

– Jag brinner för att göra den bäst smakande ginen och jag vill såklart att så många som möjligt upptäcker den. För vår framtida tillväxt är det viktigt att vår distributörs ambition och förmåga matchar kvaliteten på våra produkter och vi är därför extra glada att Berntson Wines & Spirits nu ansvarar för försäljningen av samtliga våra produkter i Sverige, säger Mathias Tönnesson, Master Blender vid familjeägda Purity.

relaterat

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020
öl

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020

Under 2020 startade över 40 nya bryggerier och i dag finns hela 453 bryggerier i landet. Antalet nya bryggerier visar förstås på det stora ölintresset som finns i Sverige och som växer sig starkare för varje år.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.