Allt fler väljer kyckling när de handlar och Lönneberga fortsätter sin satsning på goda och lättanvända kycklingprodukter för dagens alla måltider. Nu lanseras ett nytt, fräscht pålägg som inte finns i påläggshyllan sedan tidigare – Lönneberga Kycklingmedvurst.
– Kyckling är ett gott, hälsosamt och klimatsmart val. Nu utökar vi vårt kycklingerbjudande inom pålägg med en innovativ och riktigt god kycklingmedvurst med potential att bli en riktig storfavorit, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager Lönneberga.
Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst
Mattias ”Fredagskocken” Larsson fick fria händer att ta fram ett recept med vår nya kycklingmedvurst. Han bjuder på ett oemotståndligt mackrecept med smak av Italien. Med några få ingredienser lagar du snabbt och enkelt denna härligt matiga macka – lika god till frukost och brunch som till en lättare lunch eller middag.
Vårens favoriter på Mackbonanza
Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst
Vad sägs om en matig macka med smakrik kycklingmedvurst toppad med massa italienska smaker? Magi! Servera kycklingmedvurstsmörrebrödet exakt när du vill på dygnet! Blir det som brunch, middag eller nattamat är det gott med en kall öl till.
4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
– 1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)
– 4 skivor vitt surdegsbröd
– 8 kokta kronärtskockshjärtan
– 8 soltorkade tomater i olja
– olivolja
Örtspread
– 100 g cream cheese
– 1 liten vitlöksklyfta
– 3 msk hackad basilika
– 2 msk hackad ruccola
Såhär gör du
Örtspread: blanda ihop ingredienserna.
Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.
Surdegsbröd: stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.
Servering: bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och soltorkade tomater.
Lönneberga CLT med currycrème
En klassisk BLT fast nu som CLT med extra mycket god kyckling, alltså chickenbacon, lettuce, tomato. Du gör den enkelt med vårt grillade kycklingpålägg och smakrika kycklingbacon. Servera med en currycrème, krispiga grönsaker och smörstekt bröd. Du kommer inte ångra dig!
4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
– 2 paket Lönneberga Kyckling grillad, pålägg (á 120 g)
– 2 paket Lönneberga Kycklingbacon (á 100 g)
– 12 skivor toastbröd
– 4 blad romansallad
– 2 tomater
Currycrème
– 300 g majonnäs
– 2 msk bostongurka
– 1 msk gul curry
Såhär gör du
Currycrème: blanda samman ingredienserna.
Kyckling: dela baconskivorna i två och knaperstek, ta fram ditt grillade kycklingpålägg.
Grönsaker: skiva tomaterna och rosta brödet.
Servera: bre currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, Lönneberga Kyckling grillad och Lönneberga Kycklingbacon på åtta av brödskivorna. Därefter bygger du fyra höga mackor genom att lägga en macka på den andra, så du har en brödskiva i botten och en i mitten. Lägg sedan på den sista brödskivan med currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant så att de håller ihop och dela snett över.
Hummus- och kycklingmacka
Idag blir det mackor till middag. Goda, mättande mackor som har allt – det lena och krämiga, det rökiga och salta, det fräscha och krispiga, det tuggiga och mättande.
4 portioner
Tillagningstid: 5 min + förberedelse av hummus och pressgurka
– 8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g
Hummus på svenska, gula ärtor
– 2 dl gula torkade ärtor
– 2 vitlöksklyftor
– 2 msk olja
– saft från ½ citron
– 3 tsk spiskummin
– eventuellt lite vatten
– salt
Pressgurka
– 1 gurka
– salt
– 1 dl vatten
– 2 msk strösocker
– 2 msk ättika (12%)
Till servering
– 4 skivor av ett grövre bröd
– groddar
Såhär gör du
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor, skalad vitlök, olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med salt.
Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid!
Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.