annons

image001

Populär påläggsklassiker i kycklingtappning

Allt fler väljer kyckling när de handlar och Lönneberga fortsätter sin satsning på goda och lättanvända kycklingprodukter för dagens alla måltider. Nu lanseras ett nytt, fräscht pålägg som inte finns i påläggshyllan sedan tidigare – Lönneberga Kycklingmedvurst.

– Kyckling är ett gott, hälsosamt och klimatsmart val. Nu utökar vi vårt kycklingerbjudande inom pålägg med en innovativ och riktigt god kycklingmedvurst med potential att bli en riktig storfavorit, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager Lönneberga.

Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst

Mattias ”Fredagskocken” Larsson fick fria händer att ta fram ett recept med vår nya kycklingmedvurst. Han bjuder på ett oemotståndligt mackrecept med smak av Italien. Med några få ingredienser lagar du snabbt och enkelt denna härligt matiga macka – lika god till frukost och brunch som till en lättare lunch eller middag.

rens favoriter på Mackbonanza

Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst 

Vad sägs om en matig macka med smakrik kycklingmedvurst toppad med massa italienska smaker? Magi!  Servera kycklingmedvurstsmörrebrödet exakt när du vill på dygnet! Blir det som brunch, middag eller nattamat är  det gott med en kall öl till.  

4 portioner 

Tillagningstid: 15 minuter 

– 1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)
– 4 skivor vitt surdegsbröd
– 8 kokta kronärtskockshjärtan
– 8 soltorkade tomater i olja
– olivolja
Örtspread
– 100 g cream cheese
– 1 liten vitlöksklyfta
– 3 msk hackad basilika
– 2 msk hackad ruccola 

Såhär gör du 
Örtspread: blanda ihop ingredienserna.
Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.
Surdegsbröd: stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.
Servering: bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och soltorkade tomater.

Lönneberga CLT med currycrème 

En klassisk BLT fast nu som CLT med extra mycket god kyckling, alltså chickenbacon, lettuce, tomato. Du gör  den enkelt med vårt grillade kycklingpålägg och smakrika kycklingbacon. Servera med en currycrème, krispiga  grönsaker och smörstekt bröd. Du kommer inte ångra dig! 

4 portioner 

Tillagningstid: 20 minuter 

– 2 paket Lönneberga Kyckling grillad, pålägg (á 120 g)
– 2 paket Lönneberga Kycklingbacon (á 100 g)
– 12 skivor toastbröd
– 4 blad romansallad
– 2 tomater
Currycrème
– 300 g majonnäs
– 2 msk bostongurka
– 1 msk gul curry 

Såhär gör du 
Currycrème: blanda samman ingredienserna.
Kyckling: dela baconskivorna i två och knaperstek, ta fram ditt grillade kycklingpålägg. 
Grönsaker: skiva tomaterna och rosta brödet.
Servera: bre currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, Lönneberga Kyckling grillad och  Lönneberga Kycklingbacon på åtta av brödskivorna. Därefter bygger du fyra höga mackor genom att lägga en  macka på den andra, så du har en brödskiva i botten och en i mitten. Lägg sedan på den sista brödskivan med  currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant så att de håller ihop och  dela snett över.

Hummus- och kycklingmacka 

Idag blir det mackor till middag. Goda, mättande mackor som har allt – det lena och krämiga, det rökiga och salta,  det fräscha och krispiga, det tuggiga och mättande. 

4 portioner 

Tillagningstid: 5 min + förberedelse av hummus och pressgurka 

– 8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g
Hummus på svenska, gula ärtor
– 2 dl gula torkade ärtor 
– 2 vitlöksklyftor
– 2 msk olja
– saft från ½ citron 
– 3 tsk spiskummin 
– eventuellt lite vatten
– salt 
Pressgurka
– 1 gurka 
– salt 
– 1 dl vatten 
– 2 msk strösocker 
– 2 msk ättika (12%) 
Till servering
– 4 skivor av ett grövre bröd
– groddar 

Såhär gör du 
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor, skalad vitlök,  olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med  salt. 
Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som  en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen  över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid! 
Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling  och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.