Pontus Frithiof öppnar kvarterskrog på Kungsholmen

Pontus Frithiof öppnar kvarterskrog på Kungsholmen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lekfullt, oväntat och enkelt är ledorden för Pontus Frithiofs nya kvarterskrog med café, bistro och loungebar som öppnar på Kungsholmen i höst.

Restaurangens mat- och inredningskoncept ska bjuda på spännande inslag från fransk kolonialtid och det vara lätt att komma förbi och köpa frukost, takeaway-lunch, stanna för ett glas eller äta en god middag – själv eller i sällskap av familj och vänner.

Under hösten öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, en ny kvarterskrog på Flemminggatan 39 på Kungsholmen i Stockholm – ett naturligt och okomplicerat ställe som håller öppet från tidig morgon till sen kväll.

På morgonen kommer serveras god frukost, utsökt kaffe och rykande färskt nybakat bröd som kan ätas på plats eller tas med. Till lunch erbjuds härliga takeaway-rätter och på eftermiddagen serveras dryck för aw och skönt barhäng. Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och servera allt från goda små rätter, charkuterier, vällagade pastarätter och risotto till spännande nya rätter, Pontus klassiker samt köttbitar från grillen och desserter. Till maten och även i baren kommer det finnas ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni. Gäster kan även välja en klassisk drink från loungebaren som avnjuts i lugn och ro, i sköna soffor och fåtöljer.

– Vi ser mycket fram emot att få öppna en restaurang i stan igen. Konceptet och menyerna hämtar inspiration från fransk kolonialtid och vår ambition är att bli den där mysiga kvarterskrogen som man spontat besöker. Kungsholmen saknar idag en bra kvarterskrog som erbjuder något från morgon till kväll, med det där lilla extra oavsett om du är på väg, vill äta hemma eller ute, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Ombyggnationen och renoveringen av lokalen har påbörjats och om allt går enligt plan beräknas restaurangen öppna i september 2020. Restauranglokalen får tre olika delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer, och som även kan hyras för privata tillställningar.

– Det är roligt att vi efter så många år nu utvecklar vårt framgångsrika samarbete med ett helt nytt och eget koncept. Vår kvarterskrog blir ett bra komplement till våra övriga restauranger och blir ett avstamp för våra framtida satsningar, säger Thomas Dahlstedt.

Mer information kommer efter sommaren.

relaterat

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020!
Utmärkelser

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020.

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Världens bästa bar finns i London
Utmärkelser

Världens bästa bar finns i London

Den 5 november direktsändes prisutdelningen, där över 500 internationella personer med insyn i branschen har röstat fram världens 50 bästa barer.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.