Pontus Frithiof öppnar kvarterskrog på Kungsholmen

Pontus Frithiof öppnar kvarterskrog på Kungsholmen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lekfullt, oväntat och enkelt är ledorden för Pontus Frithiofs nya kvarterskrog med café, bistro och loungebar som öppnar på Kungsholmen i höst.

Restaurangens mat- och inredningskoncept ska bjuda på spännande inslag från fransk kolonialtid och det vara lätt att komma förbi och köpa frukost, takeaway-lunch, stanna för ett glas eller äta en god middag – själv eller i sällskap av familj och vänner.

Under hösten öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, en ny kvarterskrog på Flemminggatan 39 på Kungsholmen i Stockholm – ett naturligt och okomplicerat ställe som håller öppet från tidig morgon till sen kväll.

På morgonen kommer serveras god frukost, utsökt kaffe och rykande färskt nybakat bröd som kan ätas på plats eller tas med. Till lunch erbjuds härliga takeaway-rätter och på eftermiddagen serveras dryck för aw och skönt barhäng. Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och servera allt från goda små rätter, charkuterier, vällagade pastarätter och risotto till spännande nya rätter, Pontus klassiker samt köttbitar från grillen och desserter. Till maten och även i baren kommer det finnas ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni. Gäster kan även välja en klassisk drink från loungebaren som avnjuts i lugn och ro, i sköna soffor och fåtöljer.

– Vi ser mycket fram emot att få öppna en restaurang i stan igen. Konceptet och menyerna hämtar inspiration från fransk kolonialtid och vår ambition är att bli den där mysiga kvarterskrogen som man spontat besöker. Kungsholmen saknar idag en bra kvarterskrog som erbjuder något från morgon till kväll, med det där lilla extra oavsett om du är på väg, vill äta hemma eller ute, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Ombyggnationen och renoveringen av lokalen har påbörjats och om allt går enligt plan beräknas restaurangen öppna i september 2020. Restauranglokalen får tre olika delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer, och som även kan hyras för privata tillställningar.

– Det är roligt att vi efter så många år nu utvecklar vårt framgångsrika samarbete med ett helt nytt och eget koncept. Vår kvarterskrog blir ett bra komplement till våra övriga restauranger och blir ett avstamp för våra framtida satsningar, säger Thomas Dahlstedt.

Mer information kommer efter sommaren.

relaterat

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame
Utmärkelser

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.