annons

Pocket Café by Pontus Frithiof växer med ett vegetariskt café i city
Åsa Lydmar. Foto: Emma Svensson

Nytt vegetariskt café i centrala Stockholm

Krögaren och entreprenören öppnar ett café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57.

Krögaren och entreprenören har öppnat ett café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57.

På Pocket Café by Pontus i Norrsken House möts gästerna av dofter från nybryggt kaffe och nybakat bröd. Konceptet Pocket Café by Pontus i DN-skrapan har, sedan lanseringen förra hösten, blivit en självklar samlingsplats under hela dagen för de som arbetar i huset, men även för de som har vägarna förbi som vill njuta av goda lättare rätter, smörgåsar och bakverk. Pontus har nu tagit cafékonceptet vidare och flyttat in på entréplan i Norrsken House på Birger Jarlsgatan. Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1.

Caféet i Norrsken House serverar en 100 procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd. På menyn återfinns frukost, lunch och takeaway-rätter, gott kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk från bageriet på Kungsholmen. För att skapa igenkänning har restauranglokalen i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär med de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt (precis som caféet i DN-skrapan) samt en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.

I samband med öppningen infördes en ny logistikfunktion som gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher, fika med mera och få det levererat till kontoret eller hem. Självklart med uppdukning och servering om så önskas.

– Det är roligt att vårt cafékoncept tagits emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud som matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Även om satsningen på ett helt vegetariskt koncept är nytt följer caféet Pocket by Pontus filosofi med fokus på miljö och hållbarhet. Krögarens samtliga restauranger erbjuder alltid ett utbud av gröna alternativ med en bas av närodlade, färska råvaror.

Norrsken House är ett ekosystem och ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag, som har visionen att göra världen till en bättre plats. Norrsken Foundation investerar i startup-företag som har potential att radikalt förbättra världen. Teknik är ett viktigt verktyg för att lösa problem mer effektivt och på Norrsken strävar man efter att skapa en miljö som stödjer företagarna så mycket som möjligt. De öppna lokalerna på Norrsken House står även värd för hundratals event varje år.

– Att skapa en verksamhet med ett 100 procent vegetariskt utbud känns naturligt för oss när vi nu flyttar in med Pocket Café i Norrsken House. I och med detta stärker vi vårt gröna utbud ytterligare i alla våra verksamheter. Pocket Café har prisats vår klimatsmarta hantering av råvaror, utan att göra avkall på varken gastronomi eller bageri. Nu fortsätter vi på inslagen väg. Kan utbudet dessutom bli mer växtbaserat är kombinationen oslagbar, avslutar Pontus.

– Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept, säger Åsa Lydmar. 

För mer information, klicka här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.