”Öppet hus hos Kålrotsakademien” är akademiens nya digitala samtalsforum. Här kommer det att diskuteras allt från krusbär till kor och alla är välkomna att delta i samtalet.
Mat och matkultur är den röda tråden när Kålrotsakademien bjuder in till digitalt ”Öppet hus”. Bortglömda fiskar, krusbär, kornodling och maträtten kams, kons viktiga roll i vår kultur är några av de kommande ämnena. Efter en kort introduktion till ämnet bjuder en av akademiens ledamöter in allmänheten till ett samtal.
– Vi tror att det finns ett intresse för matkulturen och vi i Kålrotsakademien med vår samlade kunskap, har mycket att berätta. Det ska vara enkelt, opretentiöst och roligt att delta i samtalen. Förhoppningsvis lär man sig även något nytt, säger Ann-Helen Meyer von Bremen, ny preses i Kålrotsakademien.
– Jag tror att det är av största vikt att ta tillvara alla de brokiga erfarenheter som människor har av den mat de ätit liksom av de verksamheter de varit inbäddade i, från produktion, förädling, distribution och försäljning till konsumtion, säger Kålrotsakademiens sekreterare Per Eriksson.
Följande datum gäller för vårens Öppet Hus hos Kålrotsakademien:
12 maj Krusbär (Martin Ragnar och Mathias Dahlgren)
27 maj Kossan – kulturbäraren (Ann-Helen Meyer von Bremen och Katarina Ek-Nilsson)
3 juni Livsmedelslitteratur och dess källor – tips inför hängmattan (Per Eriksson)
10 juni Kams, korntunnbröd och kornodling (Karin Lidén och Matti Leino)
17 juni Bortglömda fiskar (Viktor Vesterberg)
För mer information, klicka här.