Nytt samarbete mellan Wilfa och de Svenska Kocklandslagen har tagit lång tid att förbereda
Foto: Wilfa

Nytt samarbete mellan Wilfa och de Svenska Kocklandslagen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

De Svenska Kocklandslagen och Wilfa inleder ett samarbete som ska inspirera hemmakockar i matlagningen.

Kocklandslagen ska i filmer och på andra plattformar använda Wilfas breda sortiment av högkvalitativa, innovativa köksmaskiner exempelvis i lanseringen av den helt nya, extra kraftiga köksmaskinen ProBaker som tagit sju år att utveckla. I resan mot Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics behöver de båda landslagen i matlagning, Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget, starka partners för att göra lagens insatser kända för svenska folket.

– Det här är ett hjärteprojekt för oss. Vi har förberett oss väl inför samarbetet med Svenska Kocklandslagen men fick tålmodigt vänta fram till den här fyraårsperioden när det tillsätts nya lag. Det passar utmärkt då vi nu kan få testa vår kraftmaskin med hjälp av landslagen. Deras proffsmatlagning blir en stark inspiration för alla våra matlagningsintresserade konsumenter, säger Mattias Forsell, VD för Wilfa.

Wilfas nya bakmaskin ProBaker har tagit 7 år att utveckla och företaget har lagt ned 30 miljoner i utvecklingskostnader för att på allvar ta upp kampen på köksmaskinmarknaden. Inspiration har hämtats från professionella maskiner och den har en unik styrka eftersom hela armens kraft går direkt ner i skålen, den har en stor 7 liters skål, dubbel rotering av både skål och arm, 20 hastighetslägen, en 700 kW motor och dessutom vidare utrymme mellan arm och skål för att hälla i långsamt under vispning. Maskinen har dessutom en skandinavisk, avskalad och ren design vilket gör den lätt att rengöra.

– Vi behöver hållbara, starka samt smidiga maskiner som kompletterar våra restaurangmaskiner. Det är med glädje vi inleder det här samarbetet och ser fram emot att få skapa inspirerande recept för svenska hemmakockar, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

Wilfa avser att lansera maskinen i maj och då har de Svenska Kocklandslagen en central roll med hjälp av filmer och receptinspiration. Samarbetet omfattar hela Wilfas breda sortiment, bland annat stavmixers, blenders, kaffebryggare som behövs under långa timmars träning samt våffeljärnet – som är lite av en rolig uppgift att skapa innovativa recept med för lagen.

– Jag funderar på vad Svenska Kocklandslagen ska göra för recept med våra våffeljärn, avslutar Mattias Forsell.

Just nu pågår rekrytering av de båda lagen och de ska presenteras i april vid en presskonferens.

relaterat

Äntligen Fashion på Spritmuseum
Event

Äntligen Fashion på Spritmuseum

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen Fashion Cocktail, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april
Event

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen

Den 20 april för tio år sedan fattade Jon Hillgren beslutet att låta drömmen om ett eget gindestilleri bli verklighet. Det var en vårdag i aprilsolen då han satt på förstukvisten till Huset i Dala som han och hans fru just köpt.

En smakfull fika med Roy Fares
intervju

En smakfull fika med Roy Fares

Konditor, kokboksförfattare, programledare och caféägare är några få av Roy Fares alla titlar. Dessutom älskar han mötet mellan människor och den svenska fikakulturen.

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar
Rekrytering

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar

Linus Morgan blir F&B Manager på Hernö Gin Bar som öppnar i Stockholm under sommaren. Med uppdraget att skapa minnesvärda upplevelser kommer han att ansvara för driften samt vara den kreativa ledaren med fokus på att förmedla känslan av Hernö Gin.

Pontus Frithiof kräftskagen
gästspel

Krögare skapar kroglådor med Melanders

Nu genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders som sträcker sig från april till september. Den första menyn är skapad av kocken och krögaren Pontus Frithiof.

Årets Ölutvecklare 2020 - Great Swedish Beer Festival
Utmärkelser

Vinnare av Årets Ölutvecklare 2020

Great Swedish Beer Festival har utsetts till Årets Ölutvecklare 2020. Priset, som instiftades av Carlsberg Sverige för tio år sedan, kommer att delas ut på Nöjesguidens ölmässa den 28 augusti.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.