Matentreprenören Gunnar Frykfors | Foto: Pressbild
Matentreprenören Gunnar Frykfors | Foto: Pressbild

Nytt nätverk levererar mat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Restaurangbranschen är av de som är hårdast drabbade av Corona-krisen.
Nu har matentreprenören Gunnar Frykfors tagit ett initiativ för nya jobb och för att distribuera färdiglagat. Frykfors driver sedan 15 år företaget Rent a chef som ordnar matlagningskurser och hyr ut kockar. Nu har han dragit igång en ny verksamhet i Stockholm på matfronten.

– Jag funderade på hur vi kan hjälpa andra i samhället och samtidigt se till att de som blivit av med sina jobb kan få ihop åtminstone en liten inkomst för att betala sina räkningar,
säger han till alltomstockholm.se.

Resultatet av tankarna blev Chefs movement som är ett nätverk av kockar. De erbjuder nu hemleverans av färdiglagade matlådor.
Erbjudandet omfattar hushåll i hela Storstockholm.

Maten lagas i ett produktionskök i Årsta, där tio kockar just nu arbetar och där man följer alla myndigheters riktlinjer och även de som kör ut maten gör det med mask och handskar.
Med hjälp av råvaruleverantörer och bilfirmor vilka hjälper till kan man hålla leveranserna kostnadsfria och matlådorna levereras till ett pris på 60 kronor portioner.

Man erbjuder enkla men vällagade rätter, enligt konceptet, och även veganska, vegetariska, glutenfria och laktosfria alternativ.
Från och med nu kan man även teckna veckoabonnemang på mat från Chefs movement.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops













annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.