annons

Nya krögare tar över med eld och rök
Foto: Idre Himmelfjäll

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

– Jag har öppnat krogar i hela mitt liv men alltid drömt om att få jobba i fjällen där jag också kommer från. Vi ser fram mot att bjuda Idreborna och ditresta fjällälskare på rak, hållbar mat med en tvist, säger krögaren David Gard.

Det är nu knappt ett år sedan den nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll invigdes efter många års planerande. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. När anläggningen öppnar upp för sin andra säsong är det med en helt ny krögartrio.

På den nya restaurangen kommer det att serveras hållbar mat med finess baserad i första hand på råvaror från regionen. Restaurangen kommer att samarbeta med företaget Idre Ren vilket bland annat innebär ren på menyn. De kommer också att servera en del rökt mat från eget rökeri, fisk fångad i området och en hel del av rätterna kommer att lagas över öppen eld. Förutom mat kommer det att finnas boulespel, kids corner och annat.

David Gard – har startat upp köket på många kända krogar både i Sverige och utomlands. Kommer från Östersund och har länge drömt om att få öppna egen fjällkrog. Gillar rak och träffsäker mat.

Daniel Karlström – född och uppvuxen i Dalarna, gillar jakt, fiske och friluftsliv. Har 35 års erfarenhet av mat och dryck på krogar i Stockholm och har bland annat drivit och ägt Boule o Berså och Röda Villan.

Albin Roos Hansson – Ung och driven kock, jordnära med intresse för natur och friluftsliv. Jobbat på en rad fjällorter och välrenommerade krogar i Stockholm. Hållbarhet och höga smaker står i fokus.

– Anläggningens restaurang är på många sätt också anläggningens hjärta. Det är därför extra kul att vi fått hit ett superteam som vi vet kommer att göra anläggningen mycket attraktiv även utanför pisten. Vi som jobbar där har just fått provsmaka vinterns meny och jag kan bara säga att den var förstklassig! säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.

I dagarna har det varit byggstart för en ny och stor restaurang i Topphedenbacken på Idre Himmelfjäll. Den nya restaurangen planeras vara klar till julen 2021. För mer information och för att boka vinterresa, gå in på idrehimmelfjall.se

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.