Nya krögare tar över med eld och rök
Foto: Idre Himmelfjäll

Nya krögare tar över med eld och rök

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

– Jag har öppnat krogar i hela mitt liv men alltid drömt om att få jobba i fjällen där jag också kommer från. Vi ser fram mot att bjuda Idreborna och ditresta fjällälskare på rak, hållbar mat med en tvist, säger krögaren David Gard.

Det är nu knappt ett år sedan den nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll invigdes efter många års planerande. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. När anläggningen öppnar upp för sin andra säsong är det med en helt ny krögartrio.

På den nya restaurangen kommer det att serveras hållbar mat med finess baserad i första hand på råvaror från regionen. Restaurangen kommer att samarbeta med företaget Idre Ren vilket bland annat innebär ren på menyn. De kommer också att servera en del rökt mat från eget rökeri, fisk fångad i området och en hel del av rätterna kommer att lagas över öppen eld. Förutom mat kommer det att finnas boulespel, kids corner och annat.

David Gard – har startat upp köket på många kända krogar både i Sverige och utomlands. Kommer från Östersund och har länge drömt om att få öppna egen fjällkrog. Gillar rak och träffsäker mat.

Daniel Karlström – född och uppvuxen i Dalarna, gillar jakt, fiske och friluftsliv. Har 35 års erfarenhet av mat och dryck på krogar i Stockholm och har bland annat drivit och ägt Boule o Berså och Röda Villan.

Albin Roos Hansson – Ung och driven kock, jordnära med intresse för natur och friluftsliv. Jobbat på en rad fjällorter och välrenommerade krogar i Stockholm. Hållbarhet och höga smaker står i fokus.

– Anläggningens restaurang är på många sätt också anläggningens hjärta. Det är därför extra kul att vi fått hit ett superteam som vi vet kommer att göra anläggningen mycket attraktiv även utanför pisten. Vi som jobbar där har just fått provsmaka vinterns meny och jag kan bara säga att den var förstklassig! säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.

I dagarna har det varit byggstart för en ny och stor restaurang i Topphedenbacken på Idre Himmelfjäll. Den nya restaurangen planeras vara klar till julen 2021. För mer information och för att boka vinterresa, gå in på idrehimmelfjall.se

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.