Ny VD för Restaurangakademien i höst
Foto: Andreas Hyltén

Ny VD för Restaurangakademien i höst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Under hösten kommer Jesper Johansson att tillträda som ny VD för Restaurangakademien.

Jesper kommer närmast från Werners Gourmetservice där han arbetat som utbildningsansvarig.

Jesper har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.

– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av RA och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger Jesper Johansson.

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Idag ägs Restaurangakademien av Menigo, och står för både kunskap om och kärlek till måltiden genom att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna.

– Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering, säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien, och fortsätter:

– Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Restaurangakademien kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet.

relaterat

Orkla lanserar chipspåsar med fossilfri plast
Hållbart

Chipspåsar med fossilfri plast

Chipsvarumärket börjar nu gradvis lansera nya påsar gjorda med finsk tallolja, som är en restprodukt från skogsindustrin.

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.