Ny VD för Restaurangakademien i höst
Foto: Andreas Hyltén

Ny VD för Restaurangakademien i höst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Under hösten kommer Jesper Johansson att tillträda som ny VD för Restaurangakademien.

Jesper kommer närmast från Werners Gourmetservice där han arbetat som utbildningsansvarig.

Jesper har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.

– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av RA och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger Jesper Johansson.

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Idag ägs Restaurangakademien av Menigo, och står för både kunskap om och kärlek till måltiden genom att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna.

– Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering, säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien, och fortsätter:

– Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Restaurangakademien kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet.

relaterat

Äntligen Fashion på Spritmuseum
Event

Äntligen Fashion på Spritmuseum

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen Fashion Cocktail, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april
Event

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen

Den 20 april för tio år sedan fattade Jon Hillgren beslutet att låta drömmen om ett eget gindestilleri bli verklighet. Det var en vårdag i aprilsolen då han satt på förstukvisten till Huset i Dala som han och hans fru just köpt.

En smakfull fika med Roy Fares
intervju

En smakfull fika med Roy Fares

Konditor, kokboksförfattare, programledare och caféägare är några få av Roy Fares alla titlar. Dessutom älskar han mötet mellan människor och den svenska fikakulturen.

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar
Rekrytering

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar

Linus Morgan blir F&B Manager på Hernö Gin Bar som öppnar i Stockholm under sommaren. Med uppdraget att skapa minnesvärda upplevelser kommer han att ansvara för driften samt vara den kreativa ledaren med fokus på att förmedla känslan av Hernö Gin.

Pontus Frithiof kräftskagen
gästspel

Krögare skapar kroglådor med Melanders

Nu genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders som sträcker sig från april till september. Den första menyn är skapad av kocken och krögaren Pontus Frithiof.

Årets Ölutvecklare 2020 - Great Swedish Beer Festival
Utmärkelser

Vinnare av Årets Ölutvecklare 2020

Great Swedish Beer Festival har utsetts till Årets Ölutvecklare 2020. Priset, som instiftades av Carlsberg Sverige för tio år sedan, kommer att delas ut på Nöjesguidens ölmässa den 28 augusti.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.