Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Foto: Alexander Neimert

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Restaurangen är kanske Sveriges barnvänligaste där den ligger precis vid det nya barnskidtorget.

– Vår nya restaurang är efterlängtad, inte minst av alla barnfamiljer som hittat hit. Här finns mat för stor och liten och förutom en hel del barnvänliga rätter finns här plankstek på fjällröding och mycket annat gott! säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

För två år sedan öppnade Idre Himmelfjäll som den största nya satsningen i fjällen på över 30 år. Sedan dess har både försäljningen av tomter och antalet besökare slagit alla förväntningar.

I år har 100-tals miljoner satsats på bland annat 1 300 nya bäddar i lägenheter och stugor, 3 nya nedfarter, skidtorg med åkband och liftkarusell, nya parkeringsytor, grillplatser och toaletter i anslutning till backarna.

Nu öppnar också den nya restaurangen Renen och Älgen, som ligger alldeles intill skidtorget. Den är byggd som en modern fjällodge med rymd och mycket träinslag med en touch av Idreområdet. Hela byggnaden som också innehåller reception och närbutik har också byggts med fokus på miljön.

Krögaren Fari Ceken och hans bror Michel har redan bedrivit restaurang i Idre i 20 år och ser nu fram mot att ta sig an en helt nybyggd restaurang på fjället.

– Vi har jobbat med vår verksamhet i den nya restaurangen sedan i somras så det känns skönt att få öppna äntligen! Vi börjar med julbord och sedan blir det bland annat à la carte och barnmeny. Menyn innehåller allt från pizza till älgköttbullar och renburgare, men också en del vegetariska rätter, säger Fari Ceken, krögare på Renen och Älgen.

Anläggningens bokningsläge är dubbelt så bra som motsvarande tid ifjol inför vintern och snöläget ser mycket bra ut inför öppningen av backarna den 20 december. För mer information, klicka här.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.