annons

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Foto: Diageo

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Som ett resultat av pandemin har trenden slow living tagit ny fart. Ett livssätt som handlar om att sakta ner, leva i nuet och vara uppmärksam på den stora sensoriska rikedomen som livet erbjuder. Slow living kan tillämpas på nästan alla aspekter i livet. Från mat och dryck till arbete och utbildning. För att koppla an till denna rörelse går Zacapa, den prisbelönta romen från Guatemala, nu samman med Berns Asiatiska och presenterar Zacapa Slowtending. Tillsammans
har de utvecklat en cocktail som tar fler veckor att framställa och som ska upplevas fri från stress.

Processen genomsyras av äkta hantverk och består av tre delar; fermentering, tinktur och garnityr. Fermentering görs genom att låta päron och honung utsättas för jästbakterier i rumstemperatur under en veckas tid. Tinkturen är en process som pågår i 10-15 dagar, där två olika extrakt (så kallade tinkturer) skapas; en baserad på kaffe och en på svartpeppar. Genom att låta peppar och kaffe dra i alkohol och sedan silas av, skapar man en smaksatt vätska som sedan tas om hand. Den sista delen, garnityr, görs genom att tunt skivade päron läggs i en vakuumförpackad påse tillsammans med Zacapa. Vid senare tillfälle öppnas påsen, den överblivna Zacapan hälls av och den sista vätskan från päronskivorna sugs ut. Därefter torkas dessa i ugn vilket ger nästintill genomskinliga päronskivor. Resultatet blir en Zacapa Signature Slow som serveras med is i ett flöjtglas.

– Zacapa Rom är ett hantverk, och likt cocktailen som Berns Asiatiska tagit fram, kräver processen mycket tid och kärlek. Vi hoppas att gästerna som får möjlighet att avnjuta denna fantastiska Zacapa-cocktail, kan vara i nuet och uppleva en sensorisk resa hela vägen till bergen i Guatemala där Zacapa skapas, säger Guri Rime PR-ansvarig för Zacapa i Norden.

Vid servering av cocktailen kommer Palo Santo, ett Sydamerikanskt träd, att eldas som en rökelse för en lugnande effekt. Med den långsamt skapade cocktailen kombinerad med Palo Santo vill Berns Asiatiska och Zacapa erbjuda en oas fri från julstress.

– Allt ska gå så fort idag, och det är något vi märker tydligt i vår bransch. Det är därför väldigt kul att göra motsatsen till det, att skapa en cocktail som tillåts ta tid, och som inte ska vara klar på någon minut. Vi hoppas att gästerna känner av det omfattande hantverket och tiden bakom Zacapa Signature Slow och att de tillåter sig själva att ta en paus från julstressen på gatorna, säger Simon Ramn Alenius på Berns Asiatiska.

Den långsamt och noggrant framställda Zacapa Signature Slow finns tillgänglig att avnjuta på Berns Asiatiska från 10 december i en begränsad upplaga. För att säkerställa att man får en av dessa utsökta cocktails går det att förboka på zacapaslowtending.confetti.events

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Zacapa Signature Slow. Foto: Diageo

relaterat

96ffdaaab9fa2ec3_org
Restaurang

OMAKA satsar på ny kompetens

OMAKA öppnade sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård i augusti 2020. Sedan starten har restaurangen och bryggeriet, som drivs av bryggmästaren Hedda Spendrup,

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.