Melanders levererar hela sortimentet med båt till skärgården i sommar
Foto: Melanders

Melanders levererar med båt till skärgården i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I december förra året lanserade Melanders en nätbutik med hela sitt utbud av färsk fisk och skaldjur, krogpåsar och delikatesser med utkörning i Stockholm. Från 4 juni sker nu även båtleveranser till hela skärgården från Landsort till Arholma.

I sommar kan alla som vistas i Stockholms skärgård få hela Melanders sortiment utkört till sin närmaste brygga. Leveranserna sker från Landsort i söder till en bit norr om Arholma samt hela ytterskärgården. Det går även att få beställningarna direkt till segel- eller motorbåten i exempelvis naturhamnar. Utkörningen sker till att börja med två gånger i veckan till ett fast pris.

– Nu kan vi äntligen förse hela Stockholms skärgård med allt från midsommarsill till vardagsrätter, krogpåsar och lyxiga skaldjur. Det har aldrig varit enklare att äta riktigt gott utan att behöva lämna sitt semesterparadis för att handla, säger Stefan Söderman som är vd på Melanders Group.

I Melanders Group ingår anrika restauranger som Wedholms Fisk, KB och Ulla Winbladh vars krogpåsar också finns tillgängliga genom näthandeln. Inför semestern i skärgården har Melanders även tagit fram en grill- respektive sommarpåse med trerättsmenyer för grillen.

Leveranserna sker initialt på onsdagar och fredagar till ett fast pris på 395 kronor. Genom att släppa en nål på en karta vid beställningen kan maten levereras precis vart som helst så länge platsen är tillgänglig med båt. Utkörningen sker i samarbete med båttransportbolaget Skärgårda och vid varje beställning ingår en kylväska från Melanders.

Melanders sommarpåse 2021
Kräftröra med pepparrot serveras på tunnbrödsknäcke
Laxhamburgare serveras med röd coleslaw smaksatt med lime och mynta, smashed potatoes och aioli.
Passionsfruktstiramisu

Melanders grillpåse 2021
Räk- och forellromsröra med avokado
Fiskspett med rostad potatissallad smaksatt med citron serveras med lime- & chiliaioli
Vit chokladkräm med fläderinkokt rabarber och rostad sockerkaka

Mer information finns här.

relaterat

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk
design

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk

Plantation har tillsammans med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu tagit fram “Plantation The Craft Collection” som består av detaljer och spel för hemmet, lika mycket tänkta att fungera som skulpturabla blickfång som funktionell förvaring och underhållning.

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund
bar

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund

I hjärtat av Gröna Lund slår dörrarna upp till en ny kryddstark bar signerad Tullamore D.E.W. Med sin kryddiga prägel erbjuder The Spice Bar drinkar och mat, tillsammans med det perfekta AW-upplägget.

Ny matfestival för medveten gastronomi samlar Nordens stjärnkockar
Event

Ny matfestival för medveten gastronomi

I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Emma von Brömssen - årets designer för Alexandre Bonnet
samarbete

Årets designer för Alexandre Bonnet

För åttonde året i rad genomför champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk designprofil. I år har Alexandre Bonnet valt att samarbeta med kända mönsterdesigner Emma von Brömssen som lanserar en limiterad presentförpackning för Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut.

De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”
Tävling

De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”

Nu är semifinalen av årets Lily Bollinger Award avgjord. De som går vidare till finalen den 20 september och har chansen att vinna den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” är Anette Andersson från Harlequin by Hunger och Törst, Frida Winters från Skänken Vinbar/Kullabergs Vingård och Cathrine Almqvist från vinbaren Tocayo.

Islays whiskyfestival är digital i år
Event

Islays whiskyfestival är digital i år

Fèis Ìle är en av Skottlands största whisky- och kulturfestivaler. Under en dryg vecka från slutet av maj är säckpipemusik och doft av whisky lika utbredd som torven på denna maltmarinerade ö i Atlanten.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.