annons

Öliv och lyxmat på festivalen Woodland
Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Mat, dryck och sinnliga musikupplevelser på hemlig ö

Republic of Woodland erbjuder "autonom kulturfristad" i Stockholms skärgård med namnkunnig kock och bartender.

Republic of Woodland erbjuder ”autonom kulturfristad” i Stockholms skärgård med namnkunnig kock och bartender.

Mellan 1-5 juli ges möjlighet för 40 ”tillfälliga invånare” att under ett dygn få besöka Woodland, en republik som definieras av ”himmelsk mat, dryck och sinnliga musikupplevelser”.

Ansökan om ”inresetillstånd” öppnar 16 juni kl 10.00, och i priset ingår resa tur och retur Nybrokajen-Woodland (Resan tar ca 2 timmar enkel resa), boende i tipi-tält inredda med bekvämligheter som kontinentalsäng och duntäcke, måltider signerade Sayan Isaksson och exklusiv underhållning av Gustaf & Viktor Norén.

– Vi har mer och mer börjat sjunga som kockar lagar mat. När det är sommar besjunger vi den på samma sätt som en kock serverar den. Vi vill därför tillsammans med Sayan och Hampus vara en förstärkare till en magisk naturupplevelse där natur, musik, mat och dryck i symbios skapar en så stark sinnesstämning att den bränner sig fast, skakar om och lever sig kvar, säger Viktor Norén.

Dryckesminister
Hampus Thunholm utsågs i vintras till årets bartender på Bartenders’ Choice Awards och har varit ansvarig för baren på Lucy’s Flowershop i Stockholm och Fävikens bar i Åre, för att nämna några.

Matminister
Sayan Isaksson kommer närmast från Isaan’ på Berns och har under sin karriär bland annat drivit restaurangerna Esperanto (belönad med en stjärna i Guide Michelin), Imoto och Råkultur. Dessutom har han belönats med flertalet Gulddrakar, tävlat i Sveriges kocklandslag och stått bakom Nobelmiddagen två gånger om.

Musikministrar
Gustaf och Viktor Norén, kända från både Mando Diao och Sugarplum Fairy. Deras uppdrag är att tonsätta det dygn som spenderas på Woodland. I våras släppte Gustaf och Viktor Norén singeln ”Rise Again”, vilket är deras första samarbete tillsammans och kommer i höst följas av ett album.

Mer info om hur man ansöker finns på Republic of Woodland.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.