Öliv och lyxmat på festivalen Woodland
Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Mat, dryck och sinnliga musikupplevelser på hemlig ö

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Republic of Woodland erbjuder ”autonom kulturfristad” i Stockholms skärgård med namnkunnig kock och bartender.

Mellan 1-5 juli ges möjlighet för 40 ”tillfälliga invånare” att under ett dygn få besöka Woodland, en republik som definieras av ”himmelsk mat, dryck och sinnliga musikupplevelser”.

Ansökan om ”inresetillstånd” öppnar 16 juni kl 10.00, och i priset ingår resa tur och retur Nybrokajen-Woodland (Resan tar ca 2 timmar enkel resa), boende i tipi-tält inredda med bekvämligheter som kontinentalsäng och duntäcke, måltider signerade Sayan Isaksson och exklusiv underhållning av Gustaf & Viktor Norén.

– Vi har mer och mer börjat sjunga som kockar lagar mat. När det är sommar besjunger vi den på samma sätt som en kock serverar den. Vi vill därför tillsammans med Sayan och Hampus vara en förstärkare till en magisk naturupplevelse där natur, musik, mat och dryck i symbios skapar en så stark sinnesstämning att den bränner sig fast, skakar om och lever sig kvar, säger Viktor Norén.

Dryckesminister
Hampus Thunholm utsågs i vintras till årets bartender på Bartenders’ Choice Awards och har varit ansvarig för baren på Lucy’s Flowershop i Stockholm och Fävikens bar i Åre, för att nämna några.

Matminister
Sayan Isaksson kommer närmast från Isaan’ på Berns och har under sin karriär bland annat drivit restaurangerna Esperanto (belönad med en stjärna i Guide Michelin), Imoto och Råkultur. Dessutom har han belönats med flertalet Gulddrakar, tävlat i Sveriges kocklandslag och stått bakom Nobelmiddagen två gånger om.

Musikministrar
Gustaf och Viktor Norén, kända från både Mando Diao och Sugarplum Fairy. Deras uppdrag är att tonsätta det dygn som spenderas på Woodland. I våras släppte Gustaf och Viktor Norén singeln ”Rise Again”, vilket är deras första samarbete tillsammans och kommer i höst följas av ett album.

Mer info om hur man ansöker finns på Republic of Woodland.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons  • Firedropsannons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.