Löpning för hälsa och välgörenhet

Löpning för hälsa och välgörenhet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Träning, exempelvis löpning, frigör kemikalier i kroppen som får oss att må bra. På grund av Coronakrisen uppmanar nu därför dryckesjätten Edrington alla – särskilt de i krogbranschen – att röra på sig och samtidigt bidra till välgörenhet.

Målet med Edrington Run Around The World är att tillsammans springa totalt 40 000 km – dvs jorden runt – innan slutet av september. På grund av de nuvarande omständigheterna inleds utmaningen individuellt, men så fort situationen tillåter är tanken att kunna springa gemensamt. Dessutom kommer även ”after-runs” arrangeras där man efter avslutad löptur firar framstegen tillsammans.

Alla som medverkar uppmanas att skänka 1 kr per km, och donationerna kommer gå till organisationen Giving People som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige.

Om utmaningen lyckas, alltså att samla in 40 000 kr, kommer Edrington att utöver den summan även donera dubbla det beloppet. Vem som helst kan vara med – det viktigaste är att man inte slutar röra på sig och samtidigt bidrar till välgörande ändamål.

För att vara med kan man anmäla sig via den officiella Facebook-gruppen.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.