annons

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame
Foto: William Grant & Sons

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Utmärkelsen tilldelas särskilt utvalda som en permanent hyllning för att ha lämnat bestående avtryck på gin-industrin.

En plats i Gin Magazine Hall of Fame är en ära reserverad för de som dedikerat sina liv till att få sektorn att blomstra. Medlemmarna väljs ut bland destillatörer, företagsägare och skribenter, med en gemensam nämnare i att de alla lämnat ett bestående avtryck på gin-industrin. Årets invalda är förutom Lesley Gracie, Master Distiller på Hendrick’s Gin, författaren och domaren David T. Smith, Natasha Bahrami, ägare av The Gin Room i St. Louis och Jean-Sébastien Robicquet från franska Maison Villevert.

– Vid rodret för Hendrick’s Gin Palace i Girvan, Skottland (ett spektakulärt komplex som hon hjälpte till att designa), har Lesleys kompetens drivit det knäppa varumärkets resa till en global företrädare i spritmarknadens premiumsegmentet. Hon har hjälpt till att skapa nya uttryck som fortsätter att förflytta gränserna när det kommer till att skapa gin. Hon har till och med rest djupt in i Amazonas djungel på jakt efter inspiration. Med en osviklig hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya, fungerar Lesley som en ledstjärna för excellens inom destillationsindustrin, både i Storbritannien och utomlands.

Om Lesley Gracie
Ms Lesley Gracie är Master Distiller på Hendrick’s Gin. Lesleys genialitet ligger i hennes fascination för smaker och hur de fungerar tillsammans. Från en tidig ålder var hon fascinerad och nyfiket intresserad av världens alla botaniska växter och vid fyra års ålder började Lesley servera sin familj te av egna recept hon skapat från olika växter och kvistar hon hittade runt familjegården.

Lesley utvecklade sina intressen för experiment och vetenskap vid University of Hull där hon studerade kemi. Därifrån hade hon en framgångsrik karriär inom läkemedelsindustrin i 12 år innan hon flyttade till South Ayrshire 1988 för att gifta sig.

Här fick hon ett jobb hos det tekniska teamet på William Grant & Son’s destilleri som kemist, där arbetade hon inom ett antal olika områden inklusive utveckling av smaker i whisky. 1999 kontaktades hon av företagets före detta ordförande och barnbarn till William Grant, Charles Gordon, för att skapa en ”ultra-premium-gin”. Hon utsågs till Master Distiller, och satte igång med skapandet och utvecklingen av Hendrick’s Gin.

Obunden och fri från de normer och traditioner som vid den här tiden kännetecknade gin-produktionen experimenterade Lesley – tillsammans med sin kollega John Ross, också han från William Grant’s & Sons tekniska team med dussintals gin-recept av olika ursprung. 1999 kulminerade deras hårda arbete och nyfikenhet i deras upptäckt av de läckra och unika infusionerna av ros och gurka, tillsammans med 11 andra botaniska växter. Detta ovanliga recept resulterade i Hendrick’s Gin, idag känd och älskad av nyfikna individer världen över.

I en mansdominerad miljö på det avlägsna destilleriet i vulkanlandskapet runt Girvan i Skottland, anses Lesleys kunskap och näsa för att hitta spännande botaniska kombinationer vara en av de allra finaste. Lesley plus tre andra medarbetare som varit med från starten är de enda som vet det exakta receptet till Hendrick’s Gin.

Lesley har ett experimentellt tillvägagångssätt för destillering och vill ständigt driva gränserna för gin framåt med nya botaniska ämnen och infusioner. Sedan upptäckten av Hendrick’s Gin har Lesleys innovationer inkluderat premiumlikörer, bitters och andra vätskor med begränsad upplaga, inklusive sådana som Hendrick’s Orbium, Hendrick’s Midsummer Solstice, Hendricks Lunar, Amazonia, Hendricks ABSINTHE, Kanaracuni, Quinetum och Battersea.

Lesley fortsätter att förnya, utveckla och skapa nya trender inom spritvärlden i hennes laboratorium och växthus som ligger i The Gin Palace i Girvan, Skottland. Hennes växthus är hem för några av de konstigaste, och mest sällsynta växter i världen – som Lesley experimenterar med för att hitta nya smaker och kombinationer

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.