Bockholmengruppen öppnar Hötorget Kvarterskrog och Takservering
Foto: Bockholmengruppen

Kvarterskrog och takservering på Hötorget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Hötorget får under maj 2021 ett restaurangtillskott då Hötorget Kvarterskrog och Takservering öppnar.

Restaurangerna kommer bestå utav ca 125 sittplatser plus uteservering i kvarterskrogen och ca 80 sittplatser samt 400 kvadratmeter ute på terrassen.

Hötorget Kvarterskrog kommer, likt sina systerkrogar, vara öppen från tidig morgon till sen kväll och servera frukost, lunch och middag, alla dagar i veckan och nyckelorden är Generöst, Prestigelöst och med Hjärta. Det kommer byggas en lång bardisk för AW samt ett stort öppet kök där man kan sitta och avnjuta sin måltid.

På Takserveringen kommer fokus ligga på sommarmånaderna men målet är att ha öppet året runt. Takserveringen kommer att ha kök och barer både inne och ute. Det ryktas om att Italien kommer sätta en stark prägel på Terrassen.

– Det känns otroligt kul att äntligen få berätta om något positivt. Inte minst i dessa tider. När Vasakronan kontaktade oss kände vi på en gång att Hötorget är en plats vi vill verka på. Nu börjar en kreativ resa från dagens två tomma lokaler till två fullsatta och stimmiga krogmiljöer. Vi fortsätter skapa kvarterskrogar med bra mat, vettiga priser, ett trevligt bemötande och god stämning i en härlig miljö. En plats där våra vänner, vi själva och alla gäster ska trivas, säger Peder Smith, VD och delägare i Bockholmengruppen.

Restaurang Hötorget Kvarterskrog och Takservering öppnas i maj 2021 och restaurangerna blir Bockholmengruppens nionde respektive tionde enhet tillsammans med Bockholmen Hav & Restaurang, Djurgårdsbrunn, Nybrogatan 38, Österlånggatan 17, Meatballs for the People, Spanjorskan, Paraden Kvarterskrog samt Bockholmengruppen Catering & Event.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons
  • Firedrops


annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.