Konsumenterna vill handla hållbart men hindren är många
Foto: Pixabay

Konsumenter vill handla hållbart men hindren är många

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den svenska konsumtionens klimatpåverkan har minskat med 21 procent mellan 2008-2017. Men det finns fortsatt omfattande miljöproblem som orsakas av den privata konsumtionen.

Konsumentverkets rapport visar att konsumenter vill handla hållbart men att hinder i form av smalt utbud, höga priser, bristfällig information och inte minst normer gör det svårt.

– Många konsumenter vill konsumera mer miljömässigt hållbart, men behöver bättre förutsättningar för att göra det. Konsumenterna kommer inte på egen hand att ställa om sin konsumtion som förutsättningarna ser ut idag, säger Johan Jarelin, utredare på Konsumentverket.

I rapporten Konsumenterna och miljön 2020 jämförs 28 olika marknader utifrån hur konsumenterna själva ser på sina möjligheter att göra val med miljöhänsyn. Rapporten tittar också närmare på marknaden för kött samt hur normer kan påverka konsumenternas val i ett miljöperspektiv.

Ladda ner Konsumenterna och miljön 2020.

relaterat

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Världens bästa bar finns i London
Utmärkelser

Världens bästa bar finns i London

Den 5 november direktsändes prisutdelningen, där över 500 internationella personer med insyn i branschen har röstat fram världens 50 bästa barer.

Rekrytering

Han ska stärka organisationen i Norden

The Livekindly collective, som nyligen förvärvade det svenska varumärket Oumph!, anställer nu Kieran Youngman som General Manager för den nordiska marknaden.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.