annons

Kokbok från Umeå prisad
Foto: Umeå Kommun

Kokbok från Umeå prisad

Kokboken Mat & klimat från Umeå har tagit hem förstaplatsen i Hallbars awards 2020, en nyinrättad tävling som utser de främsta hållbarhetsrapporterna i världen.

Kokboken Mat & klimat från Umeå har tagit hem förstaplatsen i Hallbars awards 2020, en nyinrättad tävling som utser de främsta hållbarhetsrapporterna i världen.

Umeå kommun och Umeås restaurangnätverk för hållbarhet fick priset i kategorin Food & climate.

– Det är riktigt mäktigt att ett litet nätverk med matlagare i norra Sverige kan ta plats på listorna tillsammans med de stora internationella aktörerna, säger Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Gotthards krog som är en av medlemmarna i restaurangnätverket.

– Det är fantastiskt att vår och nätverkets kokbok får den här utmärkelsen och att två av de sex svenska rapporter som blivit rankade som nummer ett i världen kommer från Norrland, säger Märta Streijffert, projektsamordnare för Restaurangnätverket för hållbarhet.

Kokboken Mat & klimat skapades under 2019 för att lyfta det arbete som görs inom Restaurangnätverket för hållbar utveckling och för att belysa de hållbarhetsutmaningar som finns kopplade till vår matkonsumtion.

I boken presenteras flera av de medverkande restaurangerna och skolköken. Dessutom bjuder de på var sitt klimatsmart recept och sina bästa tips på hur man kan minska matsvinnet i hemmet och göra klimatsmarta val.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.