Kokbok från Umeå prisad
Foto: Umeå Kommun

Kokbok från Umeå prisad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Kokboken Mat & klimat från Umeå har tagit hem förstaplatsen i Hallbars awards 2020, en nyinrättad tävling som utser de främsta hållbarhetsrapporterna i världen.

Umeå kommun och Umeås restaurangnätverk för hållbarhet fick priset i kategorin Food & climate.

– Det är riktigt mäktigt att ett litet nätverk med matlagare i norra Sverige kan ta plats på listorna tillsammans med de stora internationella aktörerna, säger Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Gotthards krog som är en av medlemmarna i restaurangnätverket.

– Det är fantastiskt att vår och nätverkets kokbok får den här utmärkelsen och att två av de sex svenska rapporter som blivit rankade som nummer ett i världen kommer från Norrland, säger Märta Streijffert, projektsamordnare för Restaurangnätverket för hållbarhet.

Kokboken Mat & klimat skapades under 2019 för att lyfta det arbete som görs inom Restaurangnätverket för hållbar utveckling och för att belysa de hållbarhetsutmaningar som finns kopplade till vår matkonsumtion.

I boken presenteras flera av de medverkande restaurangerna och skolköken. Dessutom bjuder de på var sitt klimatsmart recept och sina bästa tips på hur man kan minska matsvinnet i hemmet och göra klimatsmarta val.

relaterat

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame
Utmärkelser

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

Master Distiller på Hendrick’s Gin, Lesley Gracie, har valts in i Gin Magazine Hall of Fame. Gracie väljs in på grund av sin osvikliga hängivenhet till precision och önskan att ständigt förnya.

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.