Kokbok från Umeå prisad
Foto: Umeå Kommun

Kokbok från Umeå prisad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Kokboken Mat & klimat från Umeå har tagit hem förstaplatsen i Hallbars awards 2020, en nyinrättad tävling som utser de främsta hållbarhetsrapporterna i världen.

Umeå kommun och Umeås restaurangnätverk för hållbarhet fick priset i kategorin Food & climate.

– Det är riktigt mäktigt att ett litet nätverk med matlagare i norra Sverige kan ta plats på listorna tillsammans med de stora internationella aktörerna, säger Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Gotthards krog som är en av medlemmarna i restaurangnätverket.

– Det är fantastiskt att vår och nätverkets kokbok får den här utmärkelsen och att två av de sex svenska rapporter som blivit rankade som nummer ett i världen kommer från Norrland, säger Märta Streijffert, projektsamordnare för Restaurangnätverket för hållbarhet.

Kokboken Mat & klimat skapades under 2019 för att lyfta det arbete som görs inom Restaurangnätverket för hållbar utveckling och för att belysa de hållbarhetsutmaningar som finns kopplade till vår matkonsumtion.

I boken presenteras flera av de medverkande restaurangerna och skolköken. Dessutom bjuder de på var sitt klimatsmart recept och sina bästa tips på hur man kan minska matsvinnet i hemmet och göra klimatsmarta val.

relaterat

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020!
Utmärkelser

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020.

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord
Alkoholfritt

Nätförsäljningen av alkoholfri öl slår rekord

Alkoholfria drycker har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, särskilt alkoholfri öl. Nu visar färsk statistik att försäljningen av alkoholfri öl på nätet har slagit rekord i coronatider.

Världens bästa bar finns i London
Utmärkelser

Världens bästa bar finns i London

Den 5 november direktsändes prisutdelningen, där över 500 internationella personer med insyn i branschen har röstat fram världens 50 bästa barer.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.