Eatery lanserar julbord signerat mästerkocken Sofia Henriksson
Foto: Eatery

Julbord signerat mästerkocken Sofia Henriksson

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Eatery lanserar ett julbord av matinspiratören, kocken och vinnaren av Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson.

Sofia tog Sverige med storm när hon storstilat vann Sveriges Mästerkock 2020. Hon har nu skapat ett nytt spännande julbord på Eatery, med de svenska klassikerna men med en italiensk touch. Det blir allt ifrån tomat- och saffranssill till kallrökt laxcarpaccio och lasagne med grönkål och tryffelrisotto.

– Det känns superroligt att få göra min tolkning av julbordet. Inspirationen till julbordet har jag hämtat ifrån Italiens karakteristiska smaker kommer till stor del influera mina rätter. Självklart kommer jag också ta allt det vi älskar mest från den svenska matscenen och tvista till så att det också passar på mitt julbord, säger Sofia Henriksson.

Sedan vinsten i Sveriges Mästerkock så har Sofia givit ut en kokbok och hon syns frekvent i TV-kök och delar dagligen med sig av matinspiration i sociala medier.

– Vi på Eatery är otroligt stolta över att få samarbeta med Sofia som har en enastående passion och talang för matlagning och som även älskar julmat och julbak, säger Martin Sandgren, ägare Eatery.

Sofia Henrikssons julbord serveras från och med den 24 november på enheterna Eatery Gärdet, Eatery Sundbyberg, Lumafabriken och Eatery Kungsholmen.

relaterat

Tully Snug Sessions återvänder med gratis endagsfestival
Event

Gratis endagsfestival återvänder

Whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. följer upp fjolårets succé och presenterar åter Tully Snug Sessions. En gratis endagsfestival som bjuder på stand-up och musik lördag den 16 oktober.

Nu vill vi dricka öl på krogen i stället för i hemmet
Öl

Nu vill vi dricka öl på krogen

En ny Sifo-undersökning visar att 6 av 10 svenskar planerar att ta en öl på krogen inom den närmaste tiden och den vi helst skulle vilja ha som sällskap är Leif GW Persson.

Julfirandet börjar redan i oktober
Event

Julfirandet börjar redan i oktober

Den 12 oktober öppnar Haymarket by Scandic tillsammans med Blossa upp dörren till Rum 24, ett unikt hotellrum som inretts till bredden med exklusivt julpynt, braskamin och känslan av att fira jul i kubik.

Stellagalan 2021 - här är alla vinnarna på galan som inte borde behövas
Utmärkelser

Stellagalan 2021 – här är alla vinnarna

För fjärde året i rad koras pristagare inom nio kategorier på Stellagalan. Samtliga nominerade och vinnare är utvalda av kvinnliga förebilder inom svensk gastronomi.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.