annons

Eatery lanserar julbord signerat mästerkocken Sofia Henriksson
Foto: Eatery

Julbord signerat mästerkocken Sofia Henriksson

Eatery lanserar ett julbord av matinspiratören, kocken och vinnaren av Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson.

Eatery lanserar ett julbord av matinspiratören, kocken och vinnaren av Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson.

Sofia tog Sverige med storm när hon storstilat vann Sveriges Mästerkock 2020. Hon har nu skapat ett nytt spännande julbord på Eatery, med de svenska klassikerna men med en italiensk touch. Det blir allt ifrån tomat- och saffranssill till kallrökt laxcarpaccio och lasagne med grönkål och tryffelrisotto.

– Det känns superroligt att få göra min tolkning av julbordet. Inspirationen till julbordet har jag hämtat ifrån Italiens karakteristiska smaker kommer till stor del influera mina rätter. Självklart kommer jag också ta allt det vi älskar mest från den svenska matscenen och tvista till så att det också passar på mitt julbord, säger Sofia Henriksson.

Sedan vinsten i Sveriges Mästerkock så har Sofia givit ut en kokbok och hon syns frekvent i TV-kök och delar dagligen med sig av matinspiration i sociala medier.

– Vi på Eatery är otroligt stolta över att få samarbeta med Sofia som har en enastående passion och talang för matlagning och som även älskar julmat och julbak, säger Martin Sandgren, ägare Eatery.

Sofia Henrikssons julbord serveras från och med den 24 november på enheterna Eatery Gärdet, Eatery Sundbyberg, Lumafabriken och Eatery Kungsholmen.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.