annons

Järvaveckan diskuterar mat ur alla vinklar – med gäster från alla hörn
Yalla Rinkeby. Från vänster: Faten Ali, Fatma Dridi och Sunia Sarik. Fotograf: Simon Bajada

Järvaveckan diskuterar mat ur alla vinklar – med gäster från alla hörn

Järvaveckan Live bjuder på två smaskiga programpunkter – Äta bör man och Ortens bästa käk. Tittarna får följa med i matlagningsprocesser och följa diskussioner om allt från äkta råvaror via vårt ohållbara ätande till matens betydelse i samhället.

Järvaveckan Live bjuder på två smaskiga programpunkter – Äta bör man och Ortens bästa käk. Tittarna får följa med i matlagningsprocesser och följa diskussioner om allt från äkta råvaror via vårt ohållbara ätande till matens betydelse i samhället.

Järvaveckan Live 2021 direktsänds från Rinkeby 2-6 juni, och tar väl vara på mat som den självklara samlingspunkten oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. I två programpunkter ur årets tablå kommer Järvaveckan att gästas av flera välkända namn inom matvärlden så som Lotta Lundgren, Zeina Mourtada och även det lokala arbetsintegrerande företaget Yalla Rinkeby.

– Vi tycker att det är jätteviktigt att vi öppnar upp för och börjar prata om maten ur fler perspektiv än det görs idag. Det var en självklarhet för oss att ha med det som en programpunkt. Att dessutom göra två olika programpunkter av det och med så stora namn i ett så pass brett omfång som vi lyckats få till är vi superglada för, säger Filip Adamo, projektledare för Järvaveckan Live på Stiftelsen The Global Village.

Ortens bästa käk är ett bärande inslag under livesändningen med hela 18 avsnitt. I samband med Järvaveckan Live öppnar Yalla Rinkeby en pop up utanför studion på Rinkebystråket. Den tillfälliga krogen kommer att hålla öppet från 11.00 varje dag sändningen pågår och på menyn finns mat från bland annat Irak, Tunisien och Afghanistan. Här får både tittare och matgäster möta områdets kvinnliga matlagare som alla befinner sig under Yalla Rinkebys paraply. Det kommer att bli en matresa från råvarorna på skärbrädan till servering av fantastiska rätter.

Yalla Rinkeby är ett arbetsintegrerat socialt företag som serverar hemlagad mat och ger kvinnor möjlighet till arbete och integration.

Under Järvaveckan Live kommer tittarna även få ta del av fyra avsnitt under programpunkten Äta bör man där mat diskuteras utifrån olika teman. Det blir samtal och debatt, upplysande, spanande och konsumentvänligt. Allt från vad som gömmer sig i färdigrätterna till matens betydelse idag och historiskt sett. Och självklart tas även tempen på krog-Sverige idag. Bland gästerna i Äta bör man finns Florencia Abella, Elvira Lindqvist, Khadija Mahamud, Sebastien Boudet, Fredrik Eriksson och Jessie Sommarström.

Programpunkterna är återkommande under Järvaveckan Live 2-6 juni 2021. Äta bör man sänds 15.15–15.40 (onsdag-lördag) och Ortens bästa käk har fyra avsnitt dagligen. För exakta tider se tablån här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.