Pophouse Entertainment öppnar japanskt-koreanskt brasserie i nya Space
Foto: Maria Cruseman / Space

Japanskt-koreanskt brasserie har öppnat i Stockholms nya mötesplats

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 29 oktober öppnade den femte Hötorgsskrapans kulinariska kronjuvel, Fat Cat, upp dörrarna.

Brasserie Fat Cat är en del av Space i den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg i Stockholm. På sju våningsplan skapas ett världsunikt hus som kombinerar gaming, musik, mat och ”content creation”. Fat Cat blir husets självklara mötesplats med ett högt tempo och en skön, livlig känsla. Food & Beverage Manager är Lina Liberg som tidigare arbetat på Den Gyldene Freden, Tegelbacken, Luzette och Grill. Fat Cat drivs av Space i nära samarbete med partners.

– Fat Cat hämtar känslan och stämningen från de franska brasserierna och maten och råvarorna från det japanska och koreanska köket. Vi säger att vi har hjärtat i Frankrike och själen i Japan och Korea, säger Lina Liberg, Food & Beverage Manager Fat Cat.

Mat och dryck är en central del av Space och överallt i huset hittar besökaren caféer och barer med möjligheter att äta och dricka gott. Fat Cat blir hjärtat i huset och det perfekta stället för lunch, frukostmöten, middagar eller sena kvällar.

– Vi vill att Fat Cat ska vara en inkluderande och pulserande restaurang med hög kvalitet på mat, dryck och service från morgon till kväll. På kvällen kan man starta i baren med en drink, hänga en stund på vår japanska matgata och sedan slå sig ner och äta en middag med vänner, berättar Lina vidare.

Passionen för mat och bra råvaror delas med Menigo som är partner till Space och Fat Cat dit de levererar såväl köksutrustning som råvaror.

– Det här är ett unikt och spännande partnerskap för oss. Vi som leverantör är med och möter gästerna och tillsammans med Space skapar vi ett helt nytt restaurangkoncept. Det känns otroligt roligt att få vara med på Space resa redan från start och bidra med vår kunskap och passion för mat, säger Nina Wahlgren Gill, Commercial Director Menigo.

Partners till Space är även Spendrups som levererar välsmakande drycker till Fat Cat och resten av huset.

– Fat Cat är en viktig del av Space, mitt på Sergels torg. Med vårt japansk-koreanska brasserie, och stora uteservering mot fontänen, hoppas vi bli en ny stjärna på Stockholms kroghimmel, säger Åsa Caap, vd Space.

Bordsbokningen är nu öppen. För bokning vänligen gå till Fat Cat Brasserie.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.