Japanska bakverk i fokus när Ai Ventura gästspelar på TAK
Foto: Charlie Drevstam

Japanska bakverk i fokus när Tokyo-skolad konditor gästspelar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

När restaurangen öppnar sitt kalendarium för hösten ställs siktet in på kakor och bakverk.

TAK startar hösten med att bjuda in Ai Ventura till sin takterass IMA. Ai Ventura utbildade sig till konditor i Japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon. Hon har också släppt kokboken ‘Japanska Bakverk’ på Natur & Kultur.

Ai Ventura kommer att gästspela under fem söndagar i rad, med start från den 23 augusti. Besökarna bjuds in till en ’Afternoon Tea’ för att ta del av ett (i Sverige) outforskat område inom japansk gastronomi; desserter, bakelser och kakor.

– När jag flyttade till Sverige märkte jag att intresset för japansk mat var stort men att få hade någon relation till japanska bakverk. Det har sedan dess varit mitt mål att introducera det japanska till svenska fikabord. Därför känns det spännande att återigen få TAK som arena för detta, säger Ai Ventura.

Från TAKs håll hoppas man med Ai kunna bjuda på någonting som du vanligtvis inte hittar så lätt i Sverige annars.

– Många är väl förtrogna med japansk mat men få har provat japanska bakelser och kakor, som är en stor och viktig del av den japanska matkulturen. Därför är det både roligt och utbildande att erbjuda både fikaälskare och matintresserade någonting nytt, avslutar TAKs VD Henrik Jakobsen.

För mer information, klicka här.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Besök The Hendrick’s Gin Palace tillsammans med facebookgruppen Vi som älskar gin!!
Event

Ginproducenten bjuder in till livesänt event

Under ett livesänt event den 18 december får vi möta ginproducentens Master Distiller och Global Brand Ambassador som tillsammans ger en exklusiv rundtur av destilleriet där tittarna har möjlighet att ställa sina frågor live.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.