Japanska bakverk i fokus när Ai Ventura gästspelar på TAK
Foto: Charlie Drevstam

Japanska bakverk i fokus när Tokyo-skolad konditor gästspelar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

När restaurangen öppnar sitt kalendarium för hösten ställs siktet in på kakor och bakverk.

TAK startar hösten med att bjuda in Ai Ventura till sin takterass IMA. Ai Ventura utbildade sig till konditor i Japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon. Hon har också släppt kokboken ‘Japanska Bakverk’ på Natur & Kultur.

Ai Ventura kommer att gästspela under fem söndagar i rad, med start från den 23 augusti. Besökarna bjuds in till en ’Afternoon Tea’ för att ta del av ett (i Sverige) outforskat område inom japansk gastronomi; desserter, bakelser och kakor.

– När jag flyttade till Sverige märkte jag att intresset för japansk mat var stort men att få hade någon relation till japanska bakverk. Det har sedan dess varit mitt mål att introducera det japanska till svenska fikabord. Därför känns det spännande att återigen få TAK som arena för detta, säger Ai Ventura.

Från TAKs håll hoppas man med Ai kunna bjuda på någonting som du vanligtvis inte hittar så lätt i Sverige annars.

– Många är väl förtrogna med japansk mat men få har provat japanska bakelser och kakor, som är en stor och viktig del av den japanska matkulturen. Därför är det både roligt och utbildande att erbjuda både fikaälskare och matintresserade någonting nytt, avslutar TAKs VD Henrik Jakobsen.

För mer information, klicka här.

relaterat

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020
Utmärkelser

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes förra veckan på Annexet i Stockholm. Efter en rafflande final vann Ludwig Tjörnemo och är ny svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.