Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Foto: Tjoget

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

Att det saknades en osnobbig och avslappnad vinbar i Stockholm blev motiveringen att öppna upp Hornstulls Bodega på Tjoget redan 2014. Bodegan har sedan dess varit ett litet, bejublat vattenhål innanför Tjogets väggar för alla som gillar vin, oavsett vem gästen är eller vad den föredrar. Nu tas Hornstulls Bodega till nästa nivå och flyttar in i grannlokalen som tidigare inhyst KÄK.

– Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var det givet, säger Joel Söderbäck, krögare.

Den nya Bodegan kommer att rattas av Markus Davidsson, sommelier på Tjoget sedan sju år tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh som tidigare bland annat drivit vinbaren på Urban Deli samt Gustav Hökstrand, tidigare på Aloë och nu restaurangchef och sommelier på Liebling.

Vinfilosofin i Bodegan blir vad den alltid har varit: “gott vin från hela världen”, och vinlistan täcker både klassiska storheter och det senaste trenderna.

– Stämningen och atmosfären i den nya Bodegan kommer fortsätta vara livfull och gemytlig i en medelhavsinspirerad miljö. Det blir en opretentiös och osnobbig plats för alla, från den inbitne vinentusiasten till de som spontant svänger in på ett glas, säger Markus Davidsson.

Matmenyn har tagit inspiration från sena kvällar i Spanien och Sydamerika. Fokus kommer att ligga på vällagade smårätter som passar till vin och luncher att ta med.

Hornstulls Bodega förväntas öppna 4 februari 2022.

relaterat

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Restaurang

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.