Hernö Gin Bar öppnar i Stockholm under sommaren
Foto: Hernö Gin

Hernö Gin Bar öppnar i Stockholm under sommaren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Under sommaren i år öppnar Hernö Gin Bar på Hornsgatan 1 i Stockholm, i ett centralt läge nära Slussen och vid porten till Södermalms utbud av barer och restauranger.

Lokalen i den Ivar Tengbom-ritade fastigheten från 1913 har marmorgolv, höga valv och stora fönster med utsikt över Slussen. Drygt två hundra kvadratmeter ger rum för en cocktailbar i entréplan där besökare kan avnjuta ett brett utbud av cocktails i en miljö som går i linje med upplevelsen av Hernö Gin samt en kombinerad bar och provningslokal en trappa ner. Här kommer förbokade sällskap att kunna lära sig mer om gin i allmänhet, Hernö Gin i synnerhet och smaka gin under ledning av erfaren provningsledare.

– Det blir drygt två hundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Området runt Slussen öppnas upp mer och mer tack vare nya spännande verksamheter som öppnar här. Hernö Gin Bar är precis ett sånt koncept vi har letat efter. De kommer tillföra kvarteret och Slussen ytterligare ett välkommet tillskott till folklivet, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.

Vid porten till Söders utbud av barer och restauranger
Adressen för Hernö Gin Bar är Hornsgatan 1. Läget är centralt mellan Slussen och Mariatorget vid entrén till den stadsdel som är känd för att locka många besökare med mysiga kvarter, skönt häng, trevliga krogar och ett brett utbud av smakupplevelser.

– Läget är perfekt för oss i en av Stockholms härligaste stadsdelar. Det finns många skäl att älska Södermalm och vi hoppas kunna bidra med ännu ett, säger Jon, och tillägger:

– Här kommer vi att kunna komma närmare konsumenter som inte har möjlighet att besöka vårt destilleri utanför Härnösand i Höga Kusten. Vi öppnar upp för att möta besökare från när och fjärran som vill kunna uppleva Hernö Gin på bästa sätt i Sveriges huvudstad.

Öppningen av Hernö Gin Bar är ett inslag i jubileumsåret
Hernö Gin är Sveriges första gindestilleri, grundat 2011, och firar tio framgångsrika år under hela 2021.

– Det känns alldeles extra roligt att öppningen av Hernö Gin Bar i Sveriges huvudstad blir en av anledningarna att fira under vårt jubileumsår. Vi ses i slutet av sommaren och skålar tillsammans, hälsar Jon avslutningsvis.

relaterat

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras
Tävling

Nu ska Sveriges bästa sommelier koras

Nu drar tävlingen igång som ska kora Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Bakom LiIy Bollinger Award står det anrika champagnehuset Bollinger och Arvid Nordquist.

Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Restaurang

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Alkoholstoppet skadar jobb och företag
corona

Alkoholstoppet skadar jobb och företag

Regeringens beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga, anser Visita.

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020
öl

Över 40 nya bryggerier i Sverige 2020

Under 2020 startade över 40 nya bryggerier och i dag finns hela 453 bryggerier i landet. Antalet nya bryggerier visar förstås på det stora ölintresset som finns i Sverige och som växer sig starkare för varje år.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.