Har du vad som krävs för att vara med i Kocklandslaget?
Foto: Mostphotos

Har du vad som krävs för att vara med i Kocklandslaget?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I december går avtalen ut med de nuvarande medlemmarna i Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget, och nu söker de nya medlemmar.

Båda lagen nådde stora framgångar i Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 och nu är det dags för en ny tävlingsperiod med helt nya
laguppställningar. Tillsammans kommer de nya lagen kämpa för guldet i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024. Sista ansökningsdagen för att ta en plats i lagen är den 15 januari 2021 och de nya laguppställningarna presenteras i mars 2021.

Urvalsprocessen leds av General Manager Jens Ericsson tillsammans med coacherna för respektive lag. Coacherna ska tillsättas innan jul. Jens har under hösten gått parallellt tillsammans med Fredrik Andersson som sitter kvar som Team Manager för seniorlaget fram till och med december i år. Vid årsskiftet tar Jens vid och till skillnad från tidigare tävlingsperioder så kommer lagen nu att drivas gemensamt av samma ledning.

– Det känns jättekul att komma in som general manager för båda lagen. Jag börjar nu bli varm i kläderna och ser mycket fram emot att börja rekryteringsprocessen som kommer att göras tillsammans med coacherna för respektive lag. Att driva lagen gemensamt hoppas vi ska bidra till att skapa synergier lagen emellan samt en ännu starkare teamkänsla. Vi tror också på ett slags mentorskap mellan senior- och juniorlaget där de båda kan ha ett stort utbyte av varandra, säger Jens Ericsson, General Manager Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget.

I mars 2021 ska det finnas två färdiga lag som tillsammans ska kämpa för att hamna på prispallen under Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024. Den som vill vara en del av den resan ska skicka in sin ansökan senast den 15 januari 2021.

För att ansöka till Kocklandslaget krävs följande:

• Yrkesverksam på restaurang, konditori eller liknande verksamhet.
• Erfarenhet av tävlingsmatlagning är meriterande men inget krav.
• Möjlighet att vara en del av laget 2021 – 2024.
• Villig att lägga mycket tid på träning och uppdrag vid sidan av ordinarie arbete.

För att ansöka till Juniorkocklandslaget krävs följande:

• Yrkesverksam på restaurang, konditori eller liknande verksamhet.
• Ålder: 18-23.
• Möjlighet att vara en del av laget 2021 – 2022 med eventuell förlängning.
• Villig att lägga mycket tid på träning och uppdrag vid sidan av ordinarie arbete.

För mer information, klicka här.

relaterat

Bara gubbar i topp – i år igen
Öl

Bara gubbar i topp – i år igen

För tredje året i rad har branschorganisationen Sveriges Bryggerier kartlagt vilken kändis det svenska folket helst skulle vilja dricka en öl med.

Plocka din smaksymfoni på Hallongården
sommar

Plocka din smaksymfoni på Hallongården

Anna Biärsjö driver den anrika släktgården Hallongården tillsammans med sin föräldrar Johan och Kerstin och maken Ola Biärsjö. Självplocket av bär och blommor är i full gång för sjunde säsongen.

De bästa städerna för kaffeälskare
Kaffe

De bästa städerna för kaffeälskare

Kaffe, den universellt älskade drycken vi inte kan få nog av. Med mängder av varianter och minst lika många kaffeställen över hela världen, vilken huvudstad är mest besatt av kaffe?

Ökat intresse för take away
Hemleverans

Ökat intresse för take away

Dometic har gjort en kartläggning av svenskarnas take away-vanor i samarbete med Food & Friends. Siffrorna, som nu presenteras för första gången, visar att konsumenterna efterfrågar en förbättring i branschen.

Designa din egen G&T i sommar på Gordon’s Staycay Tour
Event

Designa din egen G&T i sommar

Gordon’s populära sommarkiosk återvänder i sommar och besöker hotspots över hela Sverige, Danmark och Norge och erbjuder en av våra mest älskade sommarcocktails med en staycation-twist.

Nu kommer Sveriges första pantbara vinförpackningar
Miljö

Nu kommer Sveriges första pantbara vinförpackningar

Att panta förpackningar via mobilen när det är dags att återvinna blir alltmer populärt hos svenska konsumenter. I början på juli 2021 kommer de första pantbara vinförpackningarna genom Bower att finnas i butik i Sverige.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.