Gratis utbildning till bar- och restauranganställda

Gratis utbildning till bar- och restauranganställda

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Pernod Ricard Sweden, i samarbete med WSET, förser bar- och restauranganställda med ledande spritutbildning.

I och med att svenska restauranger och barer drabbats av minskad sysselsättning på grund av coronapandemin, vill vin- och spritleverantören hålla modet hos restaurangerna uppe genom att erbjuda baranställda möjligheten att öka sina kunskaper och färdigheter genom förstklassig utbildning. Detta till ett totalt värde av 500 000 kr.

220 restaurang- och barpersonal runtom Sverige kan nu anmäla sig till den digitala WSET-spritkursen som varar i cirka fem veckor. Kursen kommer att omfattas av dryckesutbildningar på några av Sveriges ledande spritvarumärken bl.a. Absolut, Jameson och Beefeater. Pernod Ricard Swedens Brand Ambassador Team kommer även att finnas till hands för att erbjuda stöd samt hjälp med genomförandet av smakprovningar online.
Stephanie Durroux, VD för Pernod Ricard Northern Europe, säger:

– Pernod Ricard förstår att det just nu en svår tid för branschen, både på ett professionellt och personligt plan. Men trots dessa utmaningar ser vi detta som en möjlighet för industrin att resa sig starkare, tillsammans. Som bevis på vårt engagemang för Sveriges restaurang- och barbransch investerar Pernod Ricard Sweden markant i utbildningar, en gest som vi tror kommer att ge ett långsiktigt värde för vår sektor.

Alla WSET-utbildningsdeltagare förväntas att delta i ett slutprov vid en senare, lämpligare, tidpunkt i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. De som klarat kursen kommer att belönas med ett certifikat och en prydnadsnål som är internationellt erkänd inom restaurang- och barbranschen.

För registrering, besök Pernod Ricard Sweden och välj vilken stad du vill utexaminera dig från.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.