annons

Pontus Frithiof går in som delägare i Svenskt Gårdsvilt
Foto: Pressbild

Går in som delägare i Svenskt Gårdsvilt

Pontus Frithiof har köpt in sig i Svenskt Gårdsvilt för att utvecklas och bredda företagets produktportfölj samt uppmärksamma det hälsosamma och goda viltköttet på ett nytt och konsumentvänligt sätt.

Pontus Frithiof har köpt in sig i Svenskt Gårdsvilt för att utvecklas och bredda företagets produktportfölj samt uppmärksamma det hälsosamma och goda viltköttet på ett nytt och konsumentvänligt sätt.

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är nu delägare i företaget Svenskt Gårdsvilt, som är en sammanslutning av starka, namnkunniga personer inom dagligvaruhandeln, detaljhandeln samt skogs- och viltvård. Pontus ansluter som delägare med sin unika expertis inom matlagning och vida erfarenheter från restaurangbranschen.

– Det känns väldigt bra att vara en del av Svenskt Gårdsvilt som värderar och representerar kvalitativt och ekologiskt viltkött från våra svenska skogar. Viltköttet är underskattat då det är både nyttigt, gott och hållbart med en minimal klimatpåverkan. Vi vill att konsumenterna ska upptäcka det goda viltköttet som för en rimlig peng kan tillagas snabbt och enkelt hemma, säger Pontus Frithiof.

Pontus kommer att vara med i utvecklingsarbetet med hela det befintliga sortimentet av viltkött samt bredda det med färdigrätter och nya tillbehörsprodukter så som olika såser och kryddor. Hans team med unga kockar kommer att nyttja restauranggruppens provkök för att producera filmer, bilder och recept som på ett pedagogiskt och enkelt sätt visar produkterna och tillagning. Genom vidareutvecklingen kan Svenskt Gårdsvilt ta tillvara på största andel av djuren, vilket ger ett bättre och mer hållbart produktsortiment samt göra viltprodukterna mer tillgängliga i form av vardagsmat för konsumenterna.

– Pontus är en framåtlutat, modern och entreprenöriell matkreatör och det känns väldigt roligt att han kommer in som delägare i Svenskt Gårdsvilt. Vi vill inspirera fler till att äta viltkött och skapa en medvetenhet kring de många fördelar som finns med vilt. Att ha Pontus med på resan framåt skapar helt rätt förutsättningar för oss, säger Christian Gylche, VD på Svenskt Gårdsvilt.

Leif G.W. Persson, delägare i Svenskt Gårdsvilt, får nu möjlighet att i produktutvecklingsprocessen, samarbeta med Pontus som bidrar med ovärderliga kunskaper kring råvaror och matlagning.

– Om någon annan ska laga din mat så finns det inget bättre val än Pontus Frithiof, säger Leif G.W. Persson.

Svenskt Gårdsvilt lanserade sin första produktlinje i oktober 2020, helt tillverkad på svenskt viltkött, med charkprodukter, färs och styckdelar. Företaget vill vara med och forma morgondagens livsmedelsutbud genom att fokusera på ursprung, näringsvärde och djurets livscykel, snarare än på pris och kvantitet. Svenskt Gårdsvilts produkter finns hos utvalda ICA-handlare och utvalda produkter kommer att finnas att köpa på Pontus Frithiofs restauranger.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.