Galatea förvärvar klassiska spritvarumärken och breddar erbjudandet
Foto: Galatea

Förvärvar klassiska spritvarumärken och breddar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Varumärken som bland annat Skåne Akvavit, Hallands fläder och Grönstedts förvärvas av Galatea, inom Martin & Servera-gruppen.

Finska Altia och norska Arcus alkoholproducenterna slår samman sina affärsverksamheter och bildar Anora Group. För att bibehålla en sund konkurrenssituation på marknaden avyttrar de i samband med det ett antal välkända varumärken inom spritsegmentet, som nu förvärvas av Galatea.

– Vi är stolta över tillskottet av klassiska och omtyckta varumärken inom segmentet starksprit. Som långsiktiga ägare ser vi fram emot att förvalta och utveckla de redan mycket populära varumärkena för hela den nordiska marknaden. Majoriteten av försäljningen sker via Systembolaget och motsvarande kanaler i de övriga nordiska länderna, men de kommer även att bredda och stärka Galateas erbjudande till restaurangmarknaden, säger Mats Folkeson, vd för Galatea.

I affären ingår varumärkena Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Brøndums, Grönstedts, Dworek, Akevitt Spesial och S. P. R. T.

– Med förvärvet breddar och stärker Galatea varumärkesportföljen ytterligare för både privata kunder och restauranger. Vi fortsätter också vår ambition att växa inom alla huvudsegmenten öl, vin, sprit, cider och alkoholfritt, säger Mats Folkeson.

relaterat

Nu öppnar Sebastian Schildts nya Restaurang Oxenstiernan – en plats där konst och mat möts
Restaurang

Nu öppnar Restaurang Oxenstiernan

Silversmeden Sebastian Schildt öppnar nu Restaurang Oxenstiernan. Med Elvira Lindqvist som kreativ ledare vid sin sida ska restaurangen genomsyras av form, design, hållbarhet och närproducerade råvaror.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.