annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Finalister klara

för SM

Åtta unga bagare från hela Sverige ska tävla om titeln som Sveriges bästa unga bagare vid SM Unga Bagare 2024 den 13 mars i Göteborg.

Den prestigefyllda tävlingen SM Unga Bagare är tillbaka för ännu ett år med spänning och förväntan. Åtta finalister har utsetts efter en hård kamp i hela landet.

Kraven på finalisterna
Under fem timmar ska finalisterna visa upp sitt bästa hantverk och sin kreativitet genom att skapa bakverk inom fem olika kategorier: matbröd, kuvertbröd, bullar, kavlade degar och ett vackert skådebröd.

Betydelsen av tävlingen
SM Unga Bagare är mer än bara en tävling; det är en plattform för unga bagare att visa upp sin talang, utmana sig själva och få möjlighet att utvecklas i karriären.

Förväntningar och spänning
Juryn, ledd av erfarna branschexperter, förväntar sig se högsta nivån av skicklighet och kreativitet från finalisterna. Resultaten kommer att avgöras utifrån smak, utseende och teknik.

Förväntad publik
Tävlingen kan följas av en entusiastisk publik antingen på plats i Göteborg eller genom en direktsändning för de som följer tävlingen digitalt.

Framtiden för finalisterna
Förutom äran att vinna titeln som Sveriges bästa unga bagare och en plats i det Svenska Juniorbagarlandslaget, öppnar tävlingen dörrar till nya möjligheter och karriärvägar för finalisterna.

Tävlingens arrangörer och samarbetspartners
SM Unga Bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Ester Mosessons gymnasium och sponsorer som KåKå och Nord Mills. Juryordföranden är Johan Landerhjelm från KåKå.

För mer information och hur man följer tävlingen
Besök smungabagare.se för mer information om tävlingen och länk till direktsändningen för de som vill följa tävlingen online.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.