De senaste åren har produktinnovationen från varumärket gått på högvarv och det har släppts flera produkter, alltid med smaken av söta päron i centrum.
Sedan 1994 har Xanté trotsat konventionerna och skapat oväntade blandningar och smakupplevelser. Tidigare i år lanserade man den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear, och nu, bara några månader senare följs den upp av Xanté Rum & Pear, där den trendiga karibiska rommen kombinerats med den för Xanté så typiska päronsmaken.
– Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev en lysande, och då ska folket få ta del av den, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.
Xanté Rum & Pear är en sofistikerad och innovativ kombination av söta päron och karibisk rom, som kopplar an till den växande romtrenden i Sverige. Xanté Rum & Pear passar att avnjutas som den är med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails – ett utmärkt alternativ i klassiska rombaserade drinkar.
– Det är en utmanande och exklusiv smak utan att vara exkluderande och svår, vilket är exakt vad Xanté står för. Vi vill göra produkter som är tillgängliga, roliga och som bidrar till en mer lättsam och experimentell dryckeskultur, fortsätter Sanna.
Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Rum & Pear vegansk. Produkten finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment.