Det vackra High Coast Distillery i norrländska Ådalen, på en udde i älven.
Det vackra High Coast Distillery i norrländska Ådalen, på en udde i älven.

De omorganiserar för att möta krisen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Det är onekligen en ovanlig tid vi får uppleva just nu. Mässor och provningar ställs in, orderingången ifrån internationella marknader har avstannat och att taxfree-marknaden är stängd är bara några exempel på förutsättningar som råder för tillfället. För att ytterligare stärka sin position och möta krisen gör High Coast Whisky en omorganisation och minskar organisationen med nio tjänster genom permitteringar, outsourcing och uppsägningar.

–High Coast Whisky har ett bra momentum, en stark plan och är redo att rida ut den här stormen, säger Henrik Persson VD. Det är aldrig kul att behöva minska antalet tjänster men i den här unika situationen har vi inget val om vi vill kunna fortsätta leverera vår fantastiska whisky i många år framöver, fortsätter Henrik och avslutar; – Ett sätt att hjälpa till är att välja en High Coast Whiskyprodukt på Systembolaget.

Det är främst försäljning och besöksverksamheten som berörs av omorganisationen men även administration. Målsättningen är att bibehålla eller till och med öka produktionen under året. Om situationen med ökade restriktioner och fortsatt smittspridning fortsätter längre kan fler åtgärder bli aktuella.

Framåt siktar High Coast Whisky på att fortsätta sprida ljus och glädje i corona-mörkret på ett tryggt och säkert sätt, bland annat planeras en whiskyprovning via youtube på påskafton och utomhus-café på Besökscentret varje helg. Dessutom är det snart dags för Batch 3 av Distillery Exclusive.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons



  • Firedrops











annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.