De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”
Från vänster: Cathrine Almqvist från vinbaren Tocayo, Frida Winters från Skänken Vinbar/Kullabergs Vingård, Anette Andersson från Harlequin by Hunger och Törst. Foto: Arvid Nordquist Vin & öl

De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu är semifinalen av årets Lily Bollinger Award avgjord. De som går vidare till finalen den 20 september och har chansen att vinna den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” är Anette Andersson från Harlequin by Hunger och Törst, Frida Winters från Skänken Vinbar/Kullabergs Vingård och Cathrine Almqvist från vinbaren Tocayo.

Nio kvinnliga sommelierer tävlade mot varandra i semifinalen av årets Lily Bollinger Award, där tre olika delmoment genomfördes. Tävlingsmomenten bestod av en blindprovning, ett teoriavsnitt samt ett praktiskt moment. Efter en jämn och spännande semifinal, på At Six i Stockholm, stod det klart att Anette Andersson från Umeå, Frida Winters från Uppsala samt Cathrine Almqvist från Stockholm tagit sig vidare till finalen.

– Vi är mycket imponerade av årets duktiga tävlingsdeltagare som fick visa upp sina kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Det blev en jämn och spännande semifinal med mycket nerver inblandade hos de här kunniga deltagarna. Våra tre finalister briljerade, inte minst i det praktiska momentet där de tog hand om gästerna på ett mycket professionellt och personligt sätt, säger Emma Ziemann, tävlingsledare för Lily Bollinger Award.

Tävlingsmomenten
Deltagarna rivstartade dagen med en omfattande skriftlig blindprovning av tre olika roséviner. De skulle så ingående som möjligt beskriva vinernas utseende, doft och smak varpå de skulle dra slutsatser om vad som serverats i glasen. Därtill skulle de ge förslag på servering och mat-rekommendationer till. I den teoretiska delen fick tävlingsdeltagarna ett skriftligt prov som innefattade allt från vindistrikt till tillverkningsprocesser och att rätta en omfattande vinlista full med fel. I tävlingens avslutande moment fick deltagarna genomföra ett klassiskt matsalsmoment i form av en dekantering av ett rödvin med fällning och servera detta till juryn.

– Lily Bollinger Award är en yrkestävling där skickliga, kvinnliga sommelierer verkligen får visa prov på sitt sommelierhantverk. Att tävla bygger kunskap, erfarenhet och självförtroende hos deltagarna och ger en språngbräda till att tävla i andra sammanhang men även ger stora möjligheter karriärmässigt och ett stort nätverkande kolleger emellan, säger Emma Ziemann.

Finalen avgörs i höst
Den 20 september går Lily Bollinger-finalen av stapeln i Stockholm. Förutom den ärorika titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en utbildningsresa till det anrika champagnehuset Bollinger samt en Stålhästen-cykel som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

relaterat

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk
design

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk

Plantation har tillsammans med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu tagit fram “Plantation The Craft Collection” som består av detaljer och spel för hemmet, lika mycket tänkta att fungera som skulpturabla blickfång som funktionell förvaring och underhållning.

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund
bar

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund

I hjärtat av Gröna Lund slår dörrarna upp till en ny kryddstark bar signerad Tullamore D.E.W. Med sin kryddiga prägel erbjuder The Spice Bar drinkar och mat, tillsammans med det perfekta AW-upplägget.

Ny matfestival för medveten gastronomi samlar Nordens stjärnkockar
Event

Ny matfestival för medveten gastronomi

I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Emma von Brömssen - årets designer för Alexandre Bonnet
samarbete

Årets designer för Alexandre Bonnet

För åttonde året i rad genomför champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk designprofil. I år har Alexandre Bonnet valt att samarbeta med kända mönsterdesigner Emma von Brömssen som lanserar en limiterad presentförpackning för Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut.

Melanders levererar hela sortimentet med båt till skärgården i sommar
Hemleverans

Melanders levererar med båt till skärgården i sommar

I december förra året lanserade Melanders en nätbutik med hela sitt utbud av färsk fisk och skaldjur, krogpåsar och delikatesser med utkörning i Stockholm. Från 4 juni sker nu även båtleveranser till hela skärgården från Landsort till Arholma.

Islays whiskyfestival är digital i år
Event

Islays whiskyfestival är digital i år

Fèis Ìle är en av Skottlands största whisky- och kulturfestivaler. Under en dryg vecka från slutet av maj är säckpipemusik och doft av whisky lika utbredd som torven på denna maltmarinerade ö i Atlanten.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.