Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys
Foto: Carotte

Carotte vinner kontrakt på Sven-Harrys

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Carotte går mot strömmen och öppnar fjärde restaurangen sedan pandemins början. Spektakulära Sven-Harrys konstmuseum i den häftiga gyllene byggnaden i Vasaparken väljer Carotte som ny operatör.

Restaurang med bakficka, evenemang och konferens kommer nu lyftas till nya höjder under ett pop-up-samarbete under våren.

– Vi har stor respekt för den viktiga och häftiga plats som Sven-Harry Karlsson skapat. Den förtjänar en mat- & serviceupplevelse på minst lika hög nivå. Under mellandagarna har vi därför arbetat med nya smaker och koncept, berättar Malin Graffman, VD Carotte Catering.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Carotte som tillsammans med oss vill lyfta Stockholm och museet som kronjuveler till en destinationsplats med konst, mat och unika upplevelser, säger Dragana Kusoffsky Maksimović, VD och museichef Sven-Harrys konstmuseum.

Som alltid kommer Carotte anpassa menyer och koncept efter den unika platsen. Med 40 års erfarenhet av att skapa innovativa mat- och serviceupplevelser tar Carotte sig an den viktiga uppgiften.

– Vi vill både erbjuda överraskande och välbekanta rätter på menyn. Oavsett vad som serveras så gäller vårt mantra på Carotte: vi tillagar allt från grunden och använder bara de bästa råvarorna, förklarar Jonas Berg, Kökschef för Carotte-koncernen.

Carotte har stora planer för det nya året och kommer inom kort att offentliggöra nya satsningar inom svensk facility services.

– Sedan pandemins intåg har vi fokuserat på det vi själva kan påverka. Tack vare ett väldigt starkt team och verkligt innovativa möteskoncept kan vi hålla en hög tillväxttakt och parallellt lansera flera projekt i Sverige, menar Christian Mertzig, Koncernchef på Carotte.

relaterat

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal
Restaurang

Hornstulls Bodega nyöppar – i ny och större lokal

Sedan starten för snart tio år sedan har restaurangsuccén Tjoget ständigt utvecklats, och i februari nyöppnar Hornstulls Bodega – söders nya vinbar för alla som gillar vin – med en öppning in till Tjoget.

The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik
Kampanj

Lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i begränsad upplaga.

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll
Restaurang

Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I dag öppnar Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen.

Forskning om svensk vinkultur belönas
Utmärkelser

Forskning om svensk vinkultur belönas

I år tilldelas Håkan Jakobsson, Fil dr vid Historiska institutionen, Stockholms universitet, 150 000 kronor för sitt forskningsprojekt kring handelshuset Suck & son.

Tjoget firar 6 år på 50 Best Bars – i år placerade på plats 40
Utmärkelser

Två svenska barer bland världens 50 bästa

The World’s 50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer. Den 7 december avslöjades årets lista och på den finns svenska barerna Lucy’s Flower Shop och Tjoget.

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska
Cocktails

Nu lanseras Zacapa Slowtending på Berns Asiatiska

Nu lanserar Zacapa Slowtending tillsammans med Berns Asiatiska, ett koncept som tar avstamp i den starkt växande Slow Living-trenden. Tillsammans har de utvecklat cocktailen Zacapa Signature Slow som tar över två veckor att förbereda.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.