Brasserie Astoria öppnar 15 mars
Foto: Frantzén Group

Brasserie Astoria öppnar 15 mars

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar.

Brasserie Astoria har sin historiska grund i 20- och 30-talets nöjesliv. Det var en tid med världskrig och depression vilket gjorde behovet av glädje och verklighetsflykt extra stort. I Stockholm blev biograf Astoria snabbt en knytpunkt för stadens nöjesliv vid öppningen på 20-talet.

– Med Brasserie Astoria vill vi skapa en internationell och tidlös upplevelse, säger kocken och krögaren Björn Frantzén, och utvecklar:

– Trots ambitioner med maten ska det ändå kännas avslappnat och inbjudande hos oss. Från lunchen, ett glas efter jobbet till kvällar med middag och cocktails. Med Brasserie Astoria vill jag skapa stället som jag själv vill vara på i Stockholm, oavsett veckodag och tid på dygnet.

I entrén till Brasserie Astoria möts gästerna av originalfoajén från biografen innan de når den grönskande stora baren. En spiraltrappa upp ligger restaurangen med matsalsvagnar för elegantare servering samt ett öppet kök med öppen eld. Brasserie Astoria får en omfattande à la carte-meny med inspiration från franska brasserier i världens storstäder.

I anslutning till Brasserie Astoria finns även bakfickan Lilla a, en intimare mindre matsal med en intilliggande vinbar som nås genom egen entré.

General manager för Brasserie Astoria är Carolina Campos som närmast kommer ifrån restaurang Riche. Kökschef är Mikael Einarsson, tidigare gastronomiskt ansvarig för Pontus Group samt köksmästare på Djuret med dess systerkrogar.

relaterat

Äntligen Fashion på Spritmuseum
Event

Äntligen Fashion på Spritmuseum

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen Fashion Cocktail, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april
Event

Hernö Gin instiftar Svenska Gin & Tonic-dagen

Den 20 april för tio år sedan fattade Jon Hillgren beslutet att låta drömmen om ett eget gindestilleri bli verklighet. Det var en vårdag i aprilsolen då han satt på förstukvisten till Huset i Dala som han och hans fru just köpt.

En smakfull fika med Roy Fares
intervju

En smakfull fika med Roy Fares

Konditor, kokboksförfattare, programledare och caféägare är några få av Roy Fares alla titlar. Dessutom älskar han mötet mellan människor och den svenska fikakulturen.

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar
Rekrytering

Linus Morgan F&B Manager på Hernö Gin Bar

Linus Morgan blir F&B Manager på Hernö Gin Bar som öppnar i Stockholm under sommaren. Med uppdraget att skapa minnesvärda upplevelser kommer han att ansvara för driften samt vara den kreativa ledaren med fokus på att förmedla känslan av Hernö Gin.

Pontus Frithiof kräftskagen
gästspel

Krögare skapar kroglådor med Melanders

Nu genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders som sträcker sig från april till september. Den första menyn är skapad av kocken och krögaren Pontus Frithiof.

Årets Ölutvecklare 2020 - Great Swedish Beer Festival
Utmärkelser

Vinnare av Årets Ölutvecklare 2020

Great Swedish Beer Festival har utsetts till Årets Ölutvecklare 2020. Priset, som instiftades av Carlsberg Sverige för tio år sedan, kommer att delas ut på Nöjesguidens ölmässa den 28 augusti.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.