Boulebar korttidspermitterar_samtliga anställda i Sverige

Boulebar korttidspermitterar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Boulebar driver åtta restauranger i fem olika städer varav en i Köpenhamn. Verksamheten är en del av koncernen Pied Tanca Group AB. På grund av krisen som skapats av viruset Covid-19 korttidspermitterar Boulebar samtliga anställda i Sverige.

– Vårt mål är att kunna behålla så många som möjligt kvar i bolaget. Lösningen från svenska regeringen känns klok och ger oss mer utrymme i en enormt svår situation. Vi vill verkligen behålla våra hängivna och duktiga medarbetare. Flera av dem är även delägare så engagemanget är stort och vi kommer att fortsätta hålla öppet så länge det bara går, säger Erika Nilsson, vice VD i moderbolaget.

I Danmark är läget annorlunda. Myndigheten har gett näringsförbud för restauranger och ger 75 procent i bidrag för löner, de fasta kostnaderna ser ut att ersättas med 80 procent. Trots alla insatser i Sverige och Danmark kommer varsel också genomföras. Bolaget vill ha den möjligheten då risken är stor för att försäljningen sjunker ytterligare.

– Vi jobbar hårt för att hitta konstruktiva lösningar med banker, fastighetsbolag, våra medarbetare och ägare. Vi är redan beredda på att göra enorma uppoffringar vilket är avgörande för vår framtid, säger Henrik Kruse, grundare och delägare. Det här ska gå att reda ut om många hjälps åt men vi är alla chockade eftersom nedgången kom så snabbt och hårt. Vi har aldrig längtat till sommaren och våra uteenheter lika mycket som nu.

I dagsläget visar prognosen för Boulebar på en försäljningsnedgång på 70 procent i mars och april. Läget för maj är ännu osäkert. 

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.