'Husmanskost' är utsedd till svensk vinnare av Gourmand Awards

Boken ’Husmanskost’ är svensk vinnare av ansedd tävling

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Gourmand Awards internationella jury har korat det kulinariska och gedigna referensverket ’Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske’ till svensk vinnare 2020 i kategorin ’Chefs’.

Boken, som gavs ut i början av december 2019 och hyllar och belyser vårt matarv och matkultur, tar sig därmed vidare till finalen för den eftertraktade utmärkelsen ’Best in the World’.

– Vi är mycket stolta och tacksamma över den fina utmärkelsen. Både jag och Tor har alltid inspirerats av svensk matkultur, hur den över tid utvecklas och tar nya intryck för andra kulturer. Därför är husmanskosten utgångspunkten för inspirationen i köket. Vår vision var att skapa ett modernt referensverk för att lägga grunden och återinföra klassiska favoriter att tillaga hemma och inspirera kommande generationer att uppskatta svensk husmanskost. Att en internationell jury hyllar vår bok med våra klassiska husmansrätter och svenska råvaror är mycket glädjande, säger Pontus Frithiof.

Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske särskiljer sig från det klassiska kokboksformatet. Utöver bokens 185 recept får läsarna ta del av nyckelpersonernas personliga anekdoter, där den gemensamma kopplingen till köket, råvaror och husmanskosten sammanflätas med den historiska bakgrunden till våra mest älskade rätter.

– Vanligtvis delas Gourmand Awards ut på hösten, men under rådande läge har man valt att bryta ut en del av tävlingen till våren. För första gången presenteras några av de nationella vinnarna för året redan nu. Det är en anpassning för att så många mässor, framträdanden och författarsamtal är inställda runt om i världen. Tävlingens syfte har alltid varit att hjälpa författare och förlag. Genom att nu offentliggöra några av årets bästa böcker får dessa också en bättre möjlighet att synas och bli välförtjänt uppmärksammade, säger Pelle Agorelius, Gourmand Awards representant i Sverige, från Grythyttan.

2004 gav Pontus Frithiof ut sin första kokbok, ’Pontus by the Book’, som utnämndes till ’Best Designed Cookbook in the World’ av Gourmand World Cookbook Awards samt belönades med Silverägget i den prestigefulla kommunikationstävlingen Guldägget. Nu är även ’Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske’ nominerad till Guldägget 2020.

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Besök The Hendrick’s Gin Palace tillsammans med facebookgruppen Vi som älskar gin!!
Event

Ginproducenten bjuder in till livesänt event

Under ett livesänt event den 18 december får vi möta ginproducentens Master Distiller och Global Brand Ambassador som tillsammans ger en exklusiv rundtur av destilleriet där tittarna har möjlighet att ställa sina frågor live.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.