Vinnarrätt Gibrand HiRes-min

Bocuse d’Or Europe flyttas

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den europeiska uttagningen, som var planerad till maj, flyttas fram på grund av den rådande situationen kring resor och större samlingar med anledning av Covid-19. Beskedet kom från Bocuse d’Or-organisationen i Lyon där den stora världsfinalen ska gå av stapeln i januari 2021.

För det svenska teamet, som redan varit i gång i flera månader med upplagning och provsmakning, innebär beskedet att nya planer ska sättas för att kunna optimera den svenska prestationen i Tallinn i höst.

Med tanke på den snabba utvecklingen runt om i världen den senaste månaden var det här ett väntat besked. Nu gäller det att vi tar hand om varandra och blickar framåt. Det svenska teamet är redan sammansvetsat och har fortsatt siktet inställt på medaljer i europamästerskapen och i den stora världsfinalen i Lyon nästa år, säger Sanna Aspberg, projektledare på Gastronomi Sverige.

Henrik Norström, President; Jakob Persson, Commis; Sebastian Gibrand, Kandidat; Jonas Dahlbom, Coach

Det svenska teamet Sebastian Gibrand är Sveriges representant för andra gången i rad. Med sig har han svenska teamets coach, tillika kompisen och veteranen i sammanhanget, Jonas Dahlbom. Henrik Norström är Sveriges president i den svenska satsningen och som commis/assistent står 19-årige Jakob Persson. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.