Den europeiska uttagningen, som var planerad till maj, flyttas fram på grund av den rådande situationen kring resor och större samlingar med anledning av Covid-19. Beskedet kom från Bocuse d’Or-organisationen i Lyon där den stora världsfinalen ska gå av stapeln i januari 2021.
För det svenska teamet, som redan varit i gång i flera månader med upplagning och provsmakning, innebär beskedet att nya planer ska sättas för att kunna optimera den svenska prestationen i Tallinn i höst.
–Med tanke på den snabba utvecklingen runt om i världen den senaste månaden var det här ett väntat besked. Nu gäller det att vi tar hand om varandra och blickar framåt. Det svenska teamet är redan sammansvetsat och har fortsatt siktet inställt på medaljer i europamästerskapen och i den stora världsfinalen i Lyon nästa år, säger Sanna Aspberg, projektledare på Gastronomi Sverige.
Det svenska teamet Sebastian Gibrand är Sveriges representant för andra gången i rad. Med sig har han svenska teamets coach, tillika kompisen och veteranen i sammanhanget, Jonas Dahlbom. Henrik Norström är Sveriges president i den svenska satsningen och som commis/assistent står 19-årige Jakob Persson. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.