Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Foto: Samuel Unéus

Årets Kock 2020 genomförs digitalt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

SM i professionell matlagning kommer att genomföras digitalt den 17 september istället för den 17-18 september som tidigare har kommunicerats.

Förutom, att kora Sveriges bästa kock, kommer evenemanget bestå av flera digitala event och seminarium under samma vecka.

– Årets Kock 2020 blir en helt ny satsning och en möjlighet att skapa något nytt för branschen. Istället för att ställa in eller flytta fram finalen med tanke på det rådande läget så har vi sett detta som en möjlighet att göra en omstart för branschen och något positivt att se fram emot i september, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.

Finalen sker på Annexet den 17 september utan publik och kommer att livesändas i olika kanaler. Om rådande läge tillåter kommer det fortfarande finnas möjlighet att ta in viss publik.

– Finalen och tävlingsmomenten kommer fortfarande att genomföras i tävlingsköken på Annexet. Det kommer vara lika viktigt med precision, tid och presentation av rätterna som tidigare och det kommer vara lika stor utmaning att bli Årets Kock i år som tidigare, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare för Årets Kock 2020.

Nyligen genomfördes uttagningen av de 24 bidrag som gått vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. Den 10 juni kommer finalisterna som går vidare till finalen att presenteras. Mer information om Årets Kocks digitala evenemang presenteras längre fram.

relaterat

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Risenta fyller 80 år – och relanseras
Hållbart

Varumärket fyller 80 år – och relanseras

Året är 1940. Andra världskriget rasar och i Sverige råder matbrist. Då bestämmer sig entreprenören Uno Grindby för att börja importera ris till den hungriga befolkningen.

Svenskarna firar med riesling i augusti
Event

Svenskarna firar med riesling i augusti

Sista veckan i augusti kommer restauranger och vinbarer att återigen korka upp sina bästa rieslingviner för att hylla den ljusgröna druvan under årets Riesling Week.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.