Emma von Brömssen - årets designer för Alexandre Bonnet
Foto: Mondo Wine

Årets designer för Alexandre Bonnet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För åttonde året i rad genomför champagnehuset Alexandre Bonnet ett samarbete med en svensk designprofil. I år har Alexandre Bonnet valt att samarbeta med kända mönsterdesigner Emma von Brömssen som lanserar en limiterad presentförpackning för Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut.

Mönsterdesigner Emma von Brömssen är känd för sina berättande tapet- och textilmönster som ofta gömmer fåglar eller djur, som i fabler och sagor där djur är karaktärer i ett skådespel. Mönstret Grape Thief vittnar om nyfikna och tjuvaktiga apor som knycker druvor bland vinrankorna. Inspirationen till mönstret är hämtat från den franska mönstertraditionen Toile de jouy.

– Jag ville rita ett mönster med tydlig koppling till champagne och till Frankrike. Jag gillar mönster som bjuder på en upplevelse – något mer än ”bara” ett vackert mönster. Min design för Alexandre Bonnet har som första intryck ett klassiskt uttryck, men med en twist i form av apor klättrandes bland vindruvsrankor. Det är en lek med skala då aporna är väldigt små i förhållande till vindruvsrankorna. Mönstret flirtar med den franska mönstertraditionen Toile de jouy. Resultatet blev lite som en saga där aporna är karaktärer i berättelsen och jag vill veta mer om hur det går för dem. Det är så det brukar bli när jag ritar in djur i mina mönster, berättar Emma von Brömssen.

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut
Champagnen domineras av pinot noir från vingårdarna i Les Riceys, vilket ger en frisk champagne full av kvardröjande smaker och fina bubblor. Den har toner av äpplen, brioche, vita blommor och citrusfrukt. Champagnen är utmärkt till fisk, skaldjur eller att dricka som den är, både till vardags och fest. I årets Vinordic Wine Challenge kammade den hem silver i kategorin champagne 301-400 kr per flaska.

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut
Perle Rosé Brut är 100% framställd av pinot noir. Den har en torr, nyanserad och mycket frisk smak med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Med sin vackra färg och eleganta bouquet passar Perle Rosé Brut perfekt som en somrig aperitif men även till fisk, skaldjur och kyckling. I årets Vinordic Wine Challenge kammade den hem guld i kategorin rosé mousserande/champagne 250 kr och uppåt per flaska.

Båda champagnerna är veganska, det vill säga att det inte har klarnats eller gått igenom några andra behandlingar med animaliska produkter.

relaterat

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk
design

Designprojekt lyfter fram det njutningsfulla i äkta hantverk

Plantation har tillsammans med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu tagit fram “Plantation The Craft Collection” som består av detaljer och spel för hemmet, lika mycket tänkta att fungera som skulpturabla blickfång som funktionell förvaring och underhållning.

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund
bar

Nu öppnar The Spice Bar på Gröna Lund

I hjärtat av Gröna Lund slår dörrarna upp till en ny kryddstark bar signerad Tullamore D.E.W. Med sin kryddiga prägel erbjuder The Spice Bar drinkar och mat, tillsammans med det perfekta AW-upplägget.

Ny matfestival för medveten gastronomi samlar Nordens stjärnkockar
Event

Ny matfestival för medveten gastronomi

I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången, en gastronomisk festival som samlar några av de absolut främsta stjärnkockarna, vinmakarna och foodtech-bolagen från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”
Tävling

De gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger”

Nu är semifinalen av årets Lily Bollinger Award avgjord. De som går vidare till finalen den 20 september och har chansen att vinna den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” är Anette Andersson från Harlequin by Hunger och Törst, Frida Winters från Skänken Vinbar/Kullabergs Vingård och Cathrine Almqvist från vinbaren Tocayo.

Melanders levererar hela sortimentet med båt till skärgården i sommar
Hemleverans

Melanders levererar med båt till skärgården i sommar

I december förra året lanserade Melanders en nätbutik med hela sitt utbud av färsk fisk och skaldjur, krogpåsar och delikatesser med utkörning i Stockholm. Från 4 juni sker nu även båtleveranser till hela skärgården från Landsort till Arholma.

Islays whiskyfestival är digital i år
Event

Islays whiskyfestival är digital i år

Fèis Ìle är en av Skottlands största whisky- och kulturfestivaler. Under en dryg vecka från slutet av maj är säckpipemusik och doft av whisky lika utbredd som torven på denna maltmarinerade ö i Atlanten.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.