annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

800 Grader

flyttar in.

I ett initiativ att uppmärksamma lokala guldkorn och spännande aktörer bjuder Södermalms-baren Riche Fenix in utvalda krogar att gästspela i köket. Först ut att flytta in för en kväll är Oskar Montano och den älskade pizzerian 800 Grader.

Under en exklusiv helkväll den 18:e april bjuder Oskar Montano tillsammans med kökschef William Carlström på en italiensk meny inspirerad av street food-kulturen i Rom. Menyn blir en naturlig förlängning av Riche Fenix ambition att servera lekfull och vällagad mat som går att äta med händerna. Den fullständiga menyn förblir hemlig än så länge, men några smakprov är bland annat friterad pizza Margherita med stracciatella, Focaccia, och en bakad pizza med porcetta.

Foto Pressbild

Vinerna för kvällen tillhandahålls av Vin Voyou som jobbar med småskaliga producenter främst i Frankrike och Italien.

– 800 Grader är helt klart en favorit för mig när det kommer till pizza i Stockholm, så det känns väldigt kul att få bjuda in dem till vår lilla boning på Götgatsbacken för en kväll, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.


– Det ska bli grymt kul att samarbeta med William, och chansen att visa upp en större meny än vad som får plats i köket på vår pizzeria. Det blir en helkväll med rustik Rom-inspirerad mat som äts bäst med händerna. Se till att komma jäkligt hungrig!, säger Oskar Montano från 800 grader.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.