Portioner 4
Stjärnkrögaren Titti Qvarnström använder sig gärna av naturens skafferi i matlagningen. Köttet och fisken tillagas med omsorg med våra mest vanliga råvaror, men också de ovanligare – vad sägs om hundkexskott eller skarv? Här delar hon med sig av fem spännande och välsmakande rätter till Mattrenders läsare. I den här rätten ger Titti Qvarnström oss en matupplevelse utöver det vanliga. Här samsas lammet med smaker av kryddor, grana padano, rökt salt och sparris.
Ingredienser
Korv
- 1 st oljan från purjolökspurén
- olivolja
- himalyasalt
- rostade pinjenötter
- rött äpple
- vitlök
- äggula
- äggvita
Sparris
- 200 gram saft från ingefära
- 15 gram smör
- 6 gram salt
- 6 gram brynt smör
Ärtor
- 1 bt skarvbröst
- 200 gram kesella eller kvarg
- 4 gram salt
- 2 gram brynt smör
- 5 gram crème fraiche
Parmesan chips
- 50 gram Rostad flagad manel
- 50 gram smör
- 40 gram vatten
- 3 gram salt
- 70 gram vetemjöl
Hollandaisepudding
- 2 kallpressad rapsolja
- 20 gram brynt smör
- 20 gram gelatinblad
- 5 g salt
- 250 ml mjölk
- 30 gram grädde 40%
- 30 gram lite dragon till topping
- 10 gram mixade fänkålsfrön