Krispiga rostade grönsaker

Krispiga rostade grönsaker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

 

Till hösten och vintern passar honungsmarinerade rostade grönsaker perfekt till fisken, kycklingen eller köttbiten. Enkel vardagsmat som även passar till festliga middagar. Plocka din egen mix av grönsaker av det du hittar i skafferiet och i kylen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st Sötpotatis Eller vanlig potatis
  • 2 st extra fin olivolja
  • 1 st bakpuler
  • 4 st ciron milis
  • 2 st citron saft
  • 4 st citron skall samt 1/2 citron saft eller citronarom

Marinering

  • 1 msk olivolja
  • 4 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm flädersaft
  • 2 krm florsocker

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala potatisen och löken. Skär potatis och lök i klyftor och skär zucchini i halvmånar med ca 1 cm mellanrum, sedan skärs champinjoner i halvor på längden.
  • Lägg alla rotsaker i en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt, peppar och oregano. Blanda allt med en sked.
  • Sätt in pannan mitt i ugnen 25-30 minuter. Rör om rotfrukterna efter ca. 15 min.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.